PRIRODA & DRUŠTVO showbiz Sports SVAŠTARA Zabava

Novi svjetski MMA prvak u muha kategoriji: Brazilac Deiveson Figueiredo drugi put zaredom deklasirao izazivača Benavideza

U jednom od borilačkih programa u sklopu najjače borilačke svjetske organizacije UFC – Fight Night Dubai dao je odgovor na pitanje prvaka muha kategorije (do 57 kilograma).

Nakon što se u prvom meču borbe za titulu desilo da Brazilac Figueiredo nije zadovoljio vagu te unatoč nokautu izazivača Josepha Benavideza nije mogao preuzeti titulu novog prvaka nakon odlaska dotadašnjeg prethodnika Henryja Cejudoa u (privremenu) mirovinu, u ponovljenoj borbi još jednom je dokazao kako je snažniji i moćniji borac od protivnika. Ovaj puta su oba broca prošla vagu i u prvoj rundi nakon nekoliko sjajnih udaraca i stavljanja Benavideza u tešku knockdown poziciju Figueiredo je slavio gušenjem Benavideza čime je postao novi svjetski prvak u najlakšoj kategoriji boraca.

Od ostalih interesantnih mečeva Jack Hermansson je brzom polugom na nozi prisilio Kelvina Gasteluma na novi poraz u karijeri, Gafael Fiziev je bio jači od Marca Diakiesea a Ariane Lipski je sjajno izdominirala Luana Carolinu dok je Askar Askarov ostao neporažen također u muha kategoriji.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame