inmediasres mediji PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA Tehnologija TOP VIJEST

Skeniranje hrvatskih medija: Kako je korona utjecala na konzumiranje vijesti u Hrvatskoj i tko je najčitaniji

U vrijeme korone često se moglo čuti kako ljudi više ne vjeruju vijestima zbog više izvora informiranja, neselektiranja informacija i raznih kombinacija uzroka nepovjerenja. Tim povodom poznata svjetska novinska agencija Reuters je obavila opsežno istraživanje u kojem je uz ostale medije na svijetu skenirala i hrvatske.

Evo do kakvih su zaključaka stigli. Hrvatske medije karakteriziraju snažne komercijalne televizije, borba tiskanih medija da se prilagode digitalnom dobu. Udio interneta iznosi 92%, a 78% korisnika vijesti konzumira putem mobitela, 88% građana vijesti konzumira putem online medija, 76% korisnika vijesti prati na televiziji, a 55% u tiskanim medijima i da 36% korisnika vijesti konzumira putem društvenih mreža.

 

U Hrvatskoj 61% čitatelja prati vijesti na na Indexu, 24sata (56%), Jutarnji.hr (49%) i Dnevnik.hr (41%) a od televizija, najviše građana Hrvatske informira se preko Nove TV i preko HRT-a (oboje 59%). Online medije i televiziju slijede tiskani mediji i to 24sata (33%) te Jutarnji list (29%). Što se povjerenja tiče u hrvatske medije Indexu vjeruje 55% Hrvata, a ne vjeruje mu 24%. Najviše Hrvata (73%) vjeruje Novoj TV, a najmanje portalu Dnevno (24%).

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame