Aktualno Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA sex showbiz TOP VIJEST Zabava

Mia Negovetić: Pusti – Teen pop Riječanka čiji je spot postao “žrtva” seks skandala i seksističkog komentara TV voditelja

Riječka sedamnaestogodišnja pjevačica kristalnog glasa koju je domaća javnost upoznala prije nekoliko godina na vokalnom showu RTL “Zvijezdice” na kojem je pobijedila, potom internacionalnim bljeskom na showu Ellen De Generes Little Big Shots kamo je skinula Beyonce s pjesmom “Listen”, a poslije i kao jednu od pjevačica na domaćem nacionalnom izboru za Doru – pjesmu Eurovizije, našla se ni kriva ni dužna s novom pjesmom u središtu skandala.

Njen novi spot za pjesmu “Pusti” predstavljen je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska na HTV-u kad predstavljaju novitete na hrvatskoj glazbenoj sceni, kada je jedan urednika i voditelj Davor Meštrović komentirao: “Uživajmo u Mijinim hlačicama.”, što je izazvalo salvu negodovanja od strane feministica u hrvatskim medijima, među prvima se javila glumica, TV producentica i aktivistica Jelena Veljača koja je preko Facebook platforme zatražila ispriku državne televizije zbog onog što je Meštrović izjavio u programu: “Seksistički komentar voditelja Davora Meštrovića na nacionalnoj televiziji, usmjeren prema MALOLJETNOJ izvođačici Miji Negovetić (17), koja se u javnom prstoru od najmanjih nogu isticala talentom i radom, ne samo da apsolutno neprihvatljiv govor jednog muškarca u javnom prostoru i na medijskom servisu, već je i, nažalost, dobar pokazatelj da se patrijarhalni diskurs još uvijek održava u strukturama poput htv-a za koji građanke i građani plaćaju pretplatu, među ostalim i pod egidom da htv treba imati i razvojnu, didaktičnu ulogu. Gospodin Meštrović ima poziciju moći na kojoj mora pažljivo birati vokabular, ali očito ne shvaća da je mladu, prije svega talentiranu, djevojku sveo na seksualni objekt – i time dao legitimitet svakom muškarcu koji se nj ugleda da učini isto, danas sutra, na ulici, u eteru, u školi, u bilo kojem javnom prostoru. I dok osuđujemo takve komentare prema svakoj ženi, posebno je uznemirujuće i moralno nedopustivo da je usmjeren prema maloljetnoj djevojci”.

A pjesmica, je tako tako, ljetna, primjerena njenim godinama i prostoru na kojem je slušate. Nema tu one američke izazovnosti, Mia je samo odrasla i od djevojčice s naočalama postaje pop zvijezda kao i njena imenjakinja, Mia Dimšić. Vrijeme je za dvije Mie na domaćoj pop sceni (Dijana Čelić)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame