Aktualno Glazba POP COOLTURA showbiz

Povratak Algiersa u Rijeku: Jedan od najboljih alternativnih bendova na svijetu računa na turneju 2021.

Algiers, jedan od najboljih alternativnih bendova svijeta, ako korona dozvoli se vraćaju u Rijeku, u ponedjeljak, 8.3.2021. u Pogon kulture!

Unatoč problemima s Covidom-19 (odgođena jesenska EU turneja), Algiers ne odustaju nego najavljuju svoj povratak na stari kontinent za sljedeću godinu. Još jedna velika turneja koja započinje u Hamburgu početkom veljače, a dolazak u Rijeku najavljen je na njima i nama svojstven način, za ponedjeljak 8. ožujka – Međunarodni dan žena. I kako je to zapravo dan kojim se obilježava kontiniurana borba za ženska prava, tako i borba Algiersa ne jenjava čak ni u vrijeme pandemije. Jer je upravo sada u zemlji iz koje dolaze borba za ljudska prava u fokusu većine obespravljenih bez obzira na njihovo porijeklo, boju kože i društveni status.

Algiers se u Europu vraćaju euforični, na krilima njihovog posljednjeg, proročanskog, cjelovečernjeg trećeg po redu albuma  “There Is No Year” (izdanog za Matador u siječnju ove godine), koji je već pobrao hvale od The New York Timesa, The Guardiana, Afropunka, DIY-a i
mnogih drugih. Bila bi prava šteta propustiti ovaj nastup, za koji vjerujemo da će biti izrazito nabijen emocijama, zgruvanim u godini koju je nabolje što prije zaboraviti.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame