Aktualno Celebrities Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

Sud brani Led Zeppelin zbog optužbe za plagijat “Stairway To Heaven”: Imaš love, imaš zaštitu – Poslušajte kako nema sličnosti :)

Jedan od najvećih hitova Led Zeppelina, balada “Stairway to Heaven” bila je višegodišnjim predmetom sudske bitke za dokazivanje vlasništva tj dokazivanje plagiranja jer ih je američki psihodelični bend Spirit s kojim su krajem šezdesetih prije nastanka “Stairway To Heaven” bili na zajedničkoj turneji. Njihova pjesma “Taurus” koju možete poslušati u nastavku bila je predmetom dokazivanja kako se skladatelj Jimmy Page poslužio njihovom pjesmom pri nastanku svojih tonova za “Stairway To Heaven.

Američki Vrhovni sud odbio je razmatrati slučaj čime za sud ostaje na snazi odluka žalbenog suda u San Franciscu iz ožujka 2020. koji su potvrdili prvostupanjsku presudu iz 2016. kojom je utvrđeno da Led Zeppelin nije kopirao popularni instrumental iz pjesme “Taurus”.

Za sve fanove Zeppelina ali i slušatelje koji mogu biti objektivni poslušajte i usporedite koliko nema sličnih motiva i nota.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame