Aktualno inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Sports Zabava

Ante Delija u borilačkoj MMA eliti: Nakon Cro Copa i Stipe Miočića novi naš čovjek u pokušaju stvaranja karijere među najboljim MMA teškašima svijeta

Nakon Mirka Filipovića i povremenih bljeskova poput nekoliko pobjeda Igora Pokrajca u poluteškoj te hvaljenja na tragovima uspjeha Stipe Miočića kao naše gore lista, novi Hrvat je u pohodu i pokušaju ostvarenja karijere u elitnoj borilačkoj organizaciji – UFC: United Fighting Championship.

Tridesetjednogodišnji Ante Delija je već u nekoliko navrata bio razmatran kao potencijalno novo ime među najboljim borcima svijeta ali su ga spriječile ozljede. Sada je tri tjedna prije borbe dobio priliku uskočiti kao zamjena za otpalog protivnika dosad neporaženog i  favoriziranog Francuza afričkog porijekla Ciryla Ganea (6-0) u teškoj kategoriji.

Borba će biti predzadnja na rasporedu ove subote na nedjelju 17/18. 10. u sklopu UFC Fight Night 180 na Fight Islandu u Abu Dhabiju te preteča velikog okršaja i povratka Briana Ortege u borbi s Korean Zombijem za titulu izazivača u perolakoj kategoriji u kojoj trenutno vlada Australac makedonskog projekla Alexander Volkanovski.

Ante Delija (17-3) kojem će ovo biti debitantski nastup u najjačoj svjetskoj borilačkoj organizaciji slovi za velikog outsidera u meču jer Ganea smatraju jednom od velikih budućih zvijezda koja trenira s najjačim borcem teške kategorije Francisom Ngannouom. No, borbe su često nepredvidljive, a eventualna pobjeda bi ga katapultirala direktno na listu među prvih 15 MMA teškaša svijeta.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame