Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA showbiz Zabava

Beastie Boys, Breedes i Pixies dali glazbu za reklamu protiv Donalda Trumpa: Američki predsjednički izbori i alter zvijezde

Beastie Boys on 15.05.1987 in Fürth. | usage worldwide Photo by: Fryderyk Gabowicz/picture-alliance/dpa/AP Images

Predsjednička kampanja Joea Bidena objavila je novu reklamu koja naglašava razorni utjecaj Covid-19 na glazbenu industriju uživo – a sadrži rijetku komercijalnu sinkronizaciju pjesme Beastie Boysa. Spot od 60 sekundi emitiran je u nedjelju, 18. listopada, tijekom NFL utakmice, a usredotočen je na Joea Malcouna, suvlasnika kluba Ann Arbor u Michiganu, kluba Blind Pig, koji je bio zatvoren za emisije tijekom cijele pandemije.

Malcoun govori o tome kako je mjestima, barovima i restoranima bilo teško sastaviti kraj s krajem s ograničenim prihodom tijekom pandemije i upozorava da mnogi neće preživjeti bez savezne pomoći. Baš kad Malcoun kaže “Ovo je ekonomija Donalda Trumpa – nema plana i ne znate kako ići naprijed”, započinje “Sabotaža” Beastie Boysa, a također se mogu čuti i isječci “Cannonball” Breedersa, i Pixies himna “Where Is My Mind”.

Beastie Boys su strogo zabranili da se njihova glazba koristi u reklamama otkako je Adam Yauch umro 2012. godine; u svojoj oporuci pokojni glazbenik zabranio je da se njegova „slika ili ime ili bilo koja glazba ili bilo koje umjetničko svojstvo koje sam stvorio koriste u reklamne svrhe“. Bend je od tada tužio Monster Energy i GoldieBlox zbog nelicencirane upotrebe njihove glazbe u oglasima, a prethodno su dopuštali upotrebu “Sabotage” samo u najavama za film Star Trek Beyond iz 2015. i video igru ​​Destiny 2. iz 2017. godine.

Glasnogovornik za kampanju Biden rekao je Varietyu da se bend složio da se “Sabotage” koristi na licu mjesta “zbog važnosti izbora.”

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame