Aktualno Celebrities inmediasres POP COOLTURA showbiz Sports Zabava

Impresivna pobjeda i kraj karijere najvećeg MMA borca svih vremena: Khabib Nurmagomedov dominantno svladao svog zadnjeg protivnika i neporažen 29:0 ispisao MMA povijest

Dagestanski prvak lake kategorije u MMA-u i neporaženi borac Khabib Nurmagomedov završio je svoju borilačku karijeru sinoćnjom dominantnom pobjedom nad protivnikom za kojeg su mnogi pretpostavljali da bi mu mogao predstavljati dosad najveći problem – Amerikancem Justinom Gaetjeom.

Zahvatom gušenja u drugoj rundi Khabib Nurmagomedov je impresivnom tehnikom i pritiskom pokazao u najboljoj izvedbi karijere kako je bio ljestvicu iznad od svih svojih protivnika. Naknadno je saznata i objavljena činjenica da se borio sa slomljenom nogom, kostima stopala koje je tri tjedna prije polomio na treningu, ali o tome nije prozborio ni riječi.

Proletio je kroz Justina Gaetjea i njegove opasne udarce i finiširao nevjerojatnim stilom a potom se slomio u suzama, plačući zbog neprežaljene smrti oca i trenera Amdulmanapa Nurmagomedova prije nešto manje od četiri mjeseca, najavio je umirovljenje i prekid borilačke karijere pri skoru 29:0, 13:0 u elitnoj borilačkoj organizaciji – UFC-u.

Zbog obećanja datog majci i činjenice da je sve referentne ili bar većinu protivnika izdominirao na način da u svojoj profesionalnoj karijeri od 2012. godine nije izgubio niti jednu borbu i da je izgubio kod sudaca samo jednu jedinu rundu (od Conora McGregora), Khabib je rekao da više nema izazova dalje i da želi poštivati majčinu želju da se ne bori više bez svog oca.

Borilački svijet je ostao iznenađen i šokiran odlukom, ali je isti moment odao počast dotičnom kao bez sumnje najdominantnijem i najboljem borcu svih vremena u svojoj kategoriji.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame