Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

Albina: Imuna na strah – Lijepa mlada pjevačica s tipičnom pjesmicom za start karijere

Debitantska balada „Imuna na strah“ mlade splitske pjevačice Albine koju ste upoznali kao finalisticu showa The Voice Hrvatska dvosjekli je mač. Istovremeno je šansa za skretanje pozornosti i ulaganje u mladu nadu koja neće pjevati samo obrade nego i tuđe pjesme napisane samo za nju, ali i oprez da kad pjesme koje dobije ne budu ni po čemu posebne. Upravo to je čest slučaj s mnogim novim mladim imenima.

Prvu “svoju” pjesmu dobila je od iskusnog i dokazanog estradnog producenta Branimira Mihaljevića (Oliver Dragojević, Nina Badrić, Željko Bebek, Franka Batelić…) koji je svoj instrumentalni i aranžerski dio odradio izvrsno, ali autorica teksta Tihana Buklijaš Bakić nije se baš snašla u poetskoj ulozi jer su rime prepune stereotipa i “lakih” rješenja na prvu.

Splićanka Albina je odrasla u obitelji koja je njegovala kreativno izražavanje kroz pjevanje, a prisutnost glazbe od ranog djetinjstva učvrstila je i njenu privrženost sceni. Za to je velikim dijelom zaslužan i „Music Talents“, glazbeno-edukativni projekt kojem se pridružila kao osmogodišnjakinja. Umjetničko sazrijevanje, koje je oblikovalo i šestogodišnje iskustvo sviranja klavira u glazbenoj školi, pjevačica je dodatno definirala i tijekom srednjoškolskih dana nastupom u mjuziklu Little Shop of Horrors, čija se priprema odvijala u Hrvatskome narodnom kazalištu u Splitu i koji ističe kao jednu od prekretnica u njenom životu. Spomenuto joj je iskustvo dalo priliku da otkrije mogućnost interpretiranja emocija kroz ples i glumu, koje i danas voli kombinirati s pjevanjem.

U video spotu Sandre Mihaljević estetski je vrlo lijepo naglašena ljepota mlade pjevačice. Njen estradni početak i karijera obećaje u više područja nego što je prostora za oprez, ali bilo bi lijepo čuti da svaki dio pjesme bude na jednakom nivou. Njen glas i instrumental tražili su puno maštovitije riječi. (Dijana Čelić)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame