Aktualno Celebrities inmediasres knjige POP COOLTURA showbiz

Umro je Mladen Kušec: Novinar, pisac, prijatelj djece

U Zagrebu je u 83. godini preminuo književnik, novinar, prijatelj djece Mladen Kušec.

 Cijeli je životni novinarski rad posvetio djeci. Kao novinar i urednik pamćen je po gledanim i slušanim radijskim i TV emisijama za djecu i mlade (Tonkica Palonkica, frrr…, Patuljci pojma nemaju, Hihotići, Bijela vrana i dr.). Bio je urednik Obrazovnog i dječjeg programa HR-a 1989–94. i Radio Sljemena. Autor je 30-ak knjiga pjesama, proze i drama za djecu i mlade (Dobar dan, Volim te, Plavi kaputić, Lili i Vili, Slijedi me). Uređivao je i originalni radijski putopis “Zagonetno putovanje – Putujemo Hrvatskom”.
Rođen u Zagrebu kako kažu odrasli, ili Zabregu kako ga zovu djeca. U tom Zabregu, njemu najljepšem gradu na svijetu, pjesnik, književnik i novinar Mladen Kušec je živio i radio. I kad je pisao i razgovarao s djecom na Hrvatskom radiju ili televiziji, njegova su tema djevojčice i dječaci, mame i tate i svijet koji ih okružuje.
Kušec je uz pomoć svojih popularnih radio i TV emisija (Tonkica Palonkica frrr, Bijela vrana, Hihotići, Patuljci pojma nemaju, Sedmi vjetar), četrdesetak knjiga pjesama, romana i slikovnica (sjetimo se nekih: Plavi kaputić, Dobar dan, Volim te, Joj, Istinite priče, Slijedi me, Mama, tata i ja (nagrada „Mato Lovrak“), Krijesnice predgrađa, Tajna desne ruke, Pitalice skitalice, Pijetao koji je pao s neba, Miris tajne, Potraga za Bijajom, Tajne zagonetne šume, Kuštravi, Kako vrijeme leti) , pomagao je i djeci i roditeljima bolje razumjeti i snaći se u svakodnevnim ljepotama i brigama.

Od njega su se oprostili mnogi na društvenim mrežama.
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame