Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Kim Verson: Za malo nježnog dodira – Diši djevojko, ne trebaš umrijeti u pjesmi

Oh ne, još jedna pjesma o umiranju noćas i tome što je prokleto u njegovim snovima…motivi su s kojima se nekadašnja dječja pjevačka zvijezdica Kim Verson pokušava javnosti predstaviti u puno zrelijem emotivnom svjetlu. “Za malo nježnog dodira” govori o nesretnoj ljubavi, o kompleksnom odnosu između dvoje ljudi i čestim situacijama u kojima osoba ne može doprijeti do partnera jer je emocionalno nedostupan. Ponekad se taj problem čini kao jedan začarani krug iz kojeg je teško izaći, a upravo je time bila inspirirana za glazbu i tekst.

“Svatko od nas je prošao one famozne ‘ljubave probleme’ i to je u redu, takav je život. Zaljubiš se, uđeš u vezu, razočaraš se, padneš, ustaneš i kreneš dalje. Izvučeš najbolje iz tog odnosa, a ako si još i autor – onda usput iskoristiš situaciju i napišeš pjesmu. U ljubavi sam naučila jako puno toga, a prvenstveno sebe poštivati više i na vrijeme uočiti neke bitne stvari bez kojih veza ne može imati svijetlu budućnost. Ljubav boli, ali ipak boli malo manje kada u konačnici priznaš samome sebi da nije bila prava”, kaže o inspiraciji Kim Verson.

Ideju i scenarij spota smislila je također mlada kantautorica:”Točno sam imala u glavi kako bih trebala izgledati u spotu, a odlučila sam ići na taj ležerni, urbaniji stil s dozom romantike, baš u skladu s pjesmom koja je u isto vrijeme moderna i pomalo retro.”, kaže Kim.“Ovo je jedan ozbiljan pomak u mojoj glazbi i karijeri jer sam malo više izašla iz svojih okvira po pitanju izgleda u novom spotu, a i sama pjesma je sasvim nešto drukčije i puno zrelije. Spot donosi jednu veliku emociju, senzualnost i atrakciju”, … 

Ako za tren zanemarite PR ostaje vam pjesma mlade pjevačice koja odlično pjeva ali je na autorskom terenu još uvijek vrlo dvojbena, osobito u stihovima koji zvuče toliko neinventivno i na žalost neiskreno da bi savjet bio dati drugima da joj pišu pjesme dok ne stekne dovoljno samokritičnosti da ne pušta ovakve emocije jer si čini kontrauslugu i sve kvalitete koje je željela istaknuti padnu u drugi plan. (Dijana Čelić)

5/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame