Aktualno Glazba POP COOLTURA

Djeca Boga bučnih Labudova: Kult kultova u novom ruhu

Američki eksperimentalni rock sastav Swans, svojim je radom od osnutka 1982. godine doprinosio razvoju noise rock, post-punk, industrial i post-rock scene, a  tome je svakako pridonio i album “Children of God“ objavljen 1987.

Ovaj petak, 13. studenog 2020. dočekali smo njegovo remasterirano izdanje zahvaljujući etiketama Mute i  Young God Records, a album je po prvi put nakon više od trideset godina dostupan na vinilu u svom originalnom dizajnu.

Album je u Dancing Bearovim poslovnicama i na web shopu dostupan kao CD i LP izdanje koje uključuje i live album “Feel Good Now“ snimljen iste godine na europskoj turneji “Children of God“. Oba albuma dostupna su odvojeno i na vašim omiljenim streaming servisima.

Kako otkriva osnivač benda, Michael Gira, istražujući nove, nepoznate glazbene teritorije bend je te godine proveo šest tjedana u staroj, izoliranoj srednjovjekovnoj pilani u Cornwallu te unatoč opipljivim tenzijama među tadašnjim članovima sastava i danas smatra da se radilo o najboljoj live postavi Swansa u povijesti benda, a Brandon Stosuy (Pitchfork,2003.) složit će se da se radi o jednom od njihovih najjačih albuma.

 

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame