Aktualno DOP TV film inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA TOP VIJEST

DOP TV: Operacija Žičara – Tajanstveni najduži dokumentarni kolaž u povijesti hrvatskog filma – Raskrinkavanje Bandića?

Dragutin Saili (misteriozni code name nazvan po jednom od zagrebačkih gradonačelnika – gradonačelnik Zagreba od 1945. – 1949. kodnog imena Konspirator) je uploadao na YouTube dokument koji bi mogao biti dovoljan dokaz za korupciju i pranje novca unutar grada Zagreba.

Nepoznati autor je na adresu RTL TV emisije Potraga poslao video u trajanju od 7 sati u kojem je objasnio kako i zašto su samo troškovi građevinskih radova narasli za čak 89 milijuna kuna. Materijal je naslovljen “Operacija Žičara”, a sastoji se od različitih dokumenata.

Nezavisni zastupnik u Skupštini Renato Petak za petak je zakazao press-konferenciju na ovu temu. “Kako se gradila žičara i koji su utvrđeni propusti projekta? Kako su osnovni ugovori od 411 milijuna kuna poskupjeli na 514 milijuna kuna, a dio ugrađenih materijala je niže kvalitete? Gdje je završilo više od 100 milijuna kuna i tko je sve odobrio?”, stoji u pozivu. Sedam sati traje dokumentarni pasaž za koji kad ga polgedate ostat će vam samo pitanje – a što rade institucije?

Ima li najavljeni Juričanov dokumentarac o Bandiću “Kumek” ikakve koincidanlne veze s ovim i PR tog filma? Tik tak je do odgovora.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame