autorski tekstovi Celebrities inmediasres KOLUMNIZAM mediji Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO Sports SVAŠTARA Zabava

MUP goni Valentića i Cimermana zbog vježbanja u crkvi: Prekršaj protiv javnog reda i mira je najveći problem u državi

“DOZVOLITE RAD VJEŽBALIŠTIMA U ZATVORENIM PROSTORIMA!

Bez zdravog tijela nema ni zdravog duha. Sport, vježbanje i fizička aktivnost su najbolje prevencije svih bolesti i temelj zdravog života. Zahtijevamo od Stožera civilne zaštite da promjeni svoju diskriminatornu odluku o zatvaranju hramova sporta, zdravlja i tijela i da pravilo ’25 osoba’ u zatvorenim prostorima postane važeće i za hramove tijela, a ne isključivo za duhovne hramove. U demokratskom, slobodnom i sekularnom društvu, prvotno pred Zakonima, a tek onda i pred Bogovima, svi građani moraju biti jednaki”, stajalo je u opisu videa akcije koju su Mario Valentić i Šimun Cimerman održali aktivističkim performansom u crkvi svete Mati Slobode na Jarunu u Zagrebu u kojoj su uzeli sprave i malko odvježbali.

Čim se digla buka, Valentić se javno ispričao i uslikao s Don Stojićem.

Najveći problem u državi ovog trena je postao upravo njihov čin nakon što se katoličansko i katolibansko društvo pobunilo jer su se usudili dirnuti najzaštićeniji objekt u državi – crkvu. Policija ih je prijavila i goni ih po službenoj dužnosti jer su narušili zakon i to po člancima 6 i 14 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Članak 6. spominje “naročito drsko i nepristojno vrijeđanje građana i narušavanje njihovog mira”, a članak 15 “vrijeđanje ili omalovažavanje moralnih osjećaja građana”. Kazna za prvo djelo je od 50 do 350 njemačkih maraka ili zatvorska kazna od 30 dana, a za drugo 50 ili 200 njemačkih maraka ili 30 dana zatvora. Ne brinite, zakoni su nam toliko aktualni da se još uvijek mjere u njemačkim markama.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame