Aktualno inmediasres POP COOLTURA showbiz Sports Zabava

Poznati protivnici Hrvatske u kvalifikacijama za iduće Svjetsko nogometno prvenstvo: Bit će gadno

Na održanom online i virtualnom izvlačenju sudionika skupina kvalifikacija za slijedeće Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se ako korona dozvoli održati 2022. u Kataru, hrvatska nogometna reprezentacija igrat će sa Slovačkom, Rusijom, Slovenijom, Ciprom i Maltom u skupini H. Sve ostale naknadne pameti i predviđanja i očekivanja ostavljamo vama, nama su puno dosadna.

Kvalifikacije će se igrati od ožujka do studenoga 2021. godine, dok je play-off od 24. do 29. ožujka 2022, a Svjetsko prvenstvo će se održati od 21. studenog do 18. prosinca 2022. u pet katarskih gradova (Doha, Lusail, Al Khor, Al Wakrah, Al Rayyan). Hrvatska reprezentacija do sada je sudjelovala na pet svjetskih prvenstava, a propustila je jedino SP 2010. u Južnoj Africi. Najveći uspjeh Hrvatska je ostvarila prije dvije godine u Rusiji osvojivši svjetsko srebro, dok je 1998. u Francuskoj bila treća. Na preostala tri SP-a nisu prošli skupinu.

Pobjednik skupine ide direktno na prvenstvo, a drugi u skupini na daljnji “baraž” i doigravanje i eliminacijske utakmice s drugima. Koji će biti Dalićevci, svjetski viceprvaci, ostaje da (ne) vidite.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame