Aktualno Celebrities inmediasres Interview POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO showbiz Sports SVAŠTARA Zabava

DOP TV: Leonardo Pijetraj – Trosatna priča za Index o karijeri, boksu, prvacima, Hrgoviću, Babiću i budućnosti

Boksački trener i entuzijast Leonardo Pijetraj, kontroverzna osoba u svijetu boksa, gostovao je kod Dee Redžić u Index Studiju i u tri sata ispričao o velikom broju tema.

Leonard Pijetraj, dugogodišnji boksački trener s više od 15 medalja i prvi čovjek BK Leonardo koji je vodio Filipa Hrgovića do olimpijske medalje, dok danas radi s Alenom Babićem i navija za njihov meč, u Index studiju je odgovarao na sva goruća pitanja u hrvatskom boksu i ispričao svoju životnu priču.

Nekadašnji vrhunski taekwondoaš, koji je nakon samo pet ulazaka u ring shvatio da mu je bolje biti u kutu i odlučio postati trener, ispričao je da je zbog boksa prodao sve što je imao i propustio neke ključne trenutuke u životu svoje obitelji i otkrio kako je izgledao put rokera iz Dubrave do mečeva u New Yorku, na koji je prvi put došao pješke po snijegu preko Brooklynskog mosta, da bi mu trebalo samo dva sata da dođe do Don Kinga. Prepričao je i nadrealne prizore u kojima je viđao Mikea Tysona, izdevastiranog šampiona u jeftinim hotelima i govorio o utjecaju koji je ostavio na njega i svjetski boks. Odgovorio je na pitanje tko je najveći ikada i zašto Muhammad Ali ne ulazi u konkurenciju.

Voditeljica Dea Redžić pitala je Pijetraja da iznese sve detalje oko ugovora koje potpisuje s boksačima, sukobima s Hrgovićem i prepucavanjima s Mirkom Filipovićem koji ga je nazvao VHS trenerom koji ga je htio prevariti, pet godina nakon što mu je okrenuo leđa nakon poraza. Pijetrajeva priča je puno drugačija. Osim odnosa s Mirkom, razgovarali smo i o odnosima u hrvatskom boksu i o trenutnoj situaciji na svjetskoj teškaškoj sceni te šansi da u borbi za naslov prvaka gledamo hrvatskog borca. Objasnio je zašto je nabrijavanje meča Hrgovića i Babića najbolja moguća stvar koja se može dogoditi u hrvatskom boksu i otkrio zašto smatra da bi Babić srušio Hrgovića, koji je “danas puno lošiji borac nego ranije”.

Pijetraj je odgovorio na pitanje zašto mu se trenutno nijedan top teškaš na svijetu naročito ne sviđa te prognozirao meč u kojem Kubrat Pulev napada aktualnog prvaka Anthonyja Joshuu.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame