Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Dienne: Tiho pada mrak – Odlična stvar, vrhunska pjevačica, tekst je morao biti bolji

Zadarska kantautorica Ines Piknjač alias Dienne je fantastična pjevačica i glazbeno je skladateljski iznenadila u novoj pjesmi odličnom i jednostavnom orkestralnom atmosferom dark popa s gothic korijenima.

Njena nova stvar ima prepoznatljive nordijske atmosfere i utjecaja, a u njenom se glazbenom odrastanju primjećuju rock i metal korijeni grupa s ženskom pjevačicom poput Elysion, Dawn Of Destiny, Nightwish.

Pokazala se vrlo svestranom na više polja a da pritom ne pati kvaliteta njenog rada, osim u tekstualnom dijelu. Lyrcis su morali biti bolji da bi ovom pjesmom mogla probiti do šire publike.

“Tiho pada mrak” predstavlja njen osobni osvrt na poteškoće s kojima se svi svakodnevno susrećemo, kao i svojevrsni glazbeni šalabahter za pronalaženje snage u sebi kada nam problemi stanu na put.

“Pjesma govori o prolasku kroz napeta vremena i da će nas od toga spasiti samo naša volja za boljitkom. Spot je iste tematike, prikazuje mene izgubljenu u šumi kako tražim izlaz te ga na kraju pronalazim u sebi, u svom biću. Ipak je sloboda u nama, u našim mislima, a restrikcije si namećemo sami. Također, prevelika vezanost uz prošlost sprječava nas da idemo naprijed. Ponekad nas život odvede u teške okolnosti koje nismo očekivali, ali naš je izbor hoćemo li biti sretni ili nesretni”, poručuje Dienne. (Dijana Čelić)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame