Aktualno Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

“Svirati se mora”: Podijeljena crkavica hrvatskoj estradi – 5 i pol milijuna kuna za Grašu, Cetinskog, Thompsona, Gibonnija, Severinu, Valjak, Kazalište itd…

Hrvatska država jako brine za svoju estradu i glazbeni šund među njom.

Ministarstvo kulture i medija u jednoj takvoj realizaciji brige je osiguralo potpore i lijevima i desnima muzičarima u ukupnom iznosu od 5.226.000,00 kuna u sklopu natječaja u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom, navode na službenoj internetskoj stranici Hrvatske Glazbene Unije. Zaprimljeno je ukupno 259 prijava, a odobrene su 92 prijave za 166 koncerata.

“Zbog velikog broja interesantnih i relevantnih prijedloga, Stručna komisija je bila prinuđena dodjeljivati iznose niže od zatraženih ili smanjivati broj koncerata u odobrenim projektima”, navode iz HGU-a.

Najveće potpore u iznosu od 300 000 kuna dobili su koncerti Prljavog kazališta, Gibonnija, Tonyja Cetinskog i Petra Graše u pulskoj Areni koji se trebaju održati u svibnju i lipnju 2021. te organizacija koncerta Parnog valjka u Areni Zagreb u svibnju 2021. Bonus od 125 000 kuna ide za organizaciju koncerta Prljavog kazališta na Trgu pet bunara u Zadru planiranog za svibanj/lipanj 2021, 125 tisuća kuna za organizaciju Grašinog koncerta u Zadru u istom razdoblju, kao i Gibonnijeve koncerte u Osijeku, Dubrovniku i Solinu. Za organiziranje Thompsonovog koncerta u Spaladium Areni u Splitu planirane za veljaču 2021. također je izdvojeno 150 tisuća kuna.

Po 100 000 kuna dobili su organizatori koncerata Hladnog piva, Darka Rundek & Ekipe, Bare & Majki, Josipe Lisac, Damira Urbana, Tomislava Bralića i klapa Intrade, Leta 3,  Massima i 4 Tenora, 80 000 kuna ide dvodnevnom festivalu Antivalentinovo u veljači u Zagrebu (sviraju Psihomodopop i Let 3), Nini Badrić, Miji Dimšić i Marku Tolji, svima za koncerte na ljetnoj pozornici u Opatiji, 70 000 kuna dobit će FIBRA Festival Split i Damir Kedžo. Dodatnih 50 000 kuna dobit će organizacija koncerta Nine Badrić u Solinu, isto 50 000 kuna za Solin će dobiti i organizator koncerta Damira Urban te grupe Silente,  Amire Medunjanin, Pipschips&Videoclipsa, Brkova, Massima i još jednom Mije Dimšić.

Potpuna lista svih izvođača i programa s iznosima dodijeljenih sredstava mogu se naći na web stranici Ministarstva.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame