Aktualno Glazba POP COOLTURA

HGU ispravlja medije: Ne dobivaju glazbenici lovu nego organizatori koncerata

“Ovim putem želimo informirati javnost kako su informacije koje su prenijeli portali netočne, jer glazbenici od spomenutog natječaja neće dobiti ništa, niti jednu lipu. Ta sredstva su namijenjena organizaciji koncerata i pokrivanju produkcijskih troškova (najam prostora, tehnike, razglas, rasvjeta, zaštitarska služba, covid mjere, dezinfekcijska sredstva i sl.).

Tako se prioritetno pomaže onima koji nisu glazbenici, već mnogobrojne prateće djelatnosti nužne za funkcioniranje glazbene djelatnosti koji također moraju prehraniti svoje obitelji.

Glazbenici su pristali da svoju zaradu ostvare od prodaje ulaznica, i to u smanjenim koncertnim kapacitetima, čime su pristali da nastupaju za bitno manje iznose od uobičajenih, kako bi dali svoj doprinos spasu djelatnosti koja je, uz turizam i ugostiteljstvo, najviše stradala.

Hrvatska glazbena unija i Ministarstvo kulture i medija već mjesecima nastoje pomoći glazbenicima preživjeti period u kojem im je rad onemogućen. HGU trenutno pomaže i glazbenicima s područja koja su pogođena potresima, pomogli smo i našim kolegama glazbenicima iz HZSUa, a pripremamo i dodatnu pomoć za one kojima je najpotrebnija”, poručili su iz Hrvatske Glazbene Unije, revoltirani krivim medijskim priopćavanjem kako su sredstva podijeljena od strane Ministasrstva kulture i medija od 5 i pol milijuna kuna pripala izvođačima, a ne organizatorima koncerata.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame