Aktualno Celebrities film inmediasres mediji POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO sex showbiz

Nisam tražila: Balkanski #metoo pokret – Glumice regije protiv silovanja i seksualnih zlostavljanja

Nakon što je srpska glumica prije nekoliko dana Milena Radulović optužila za silovanje uglednog profesora i redatelja Miroslava Aleksića i to u vrijeme kad je bila maloljetna i imala samo 17 godina, u samo nekoliko sati povezale su se glumice i ostale scenske umjetnice iz cijele regije, a na Facebook grupi Nisam tražila ispričale su svoje traume i jedna drugoj poručile – #NisiSama.

Radi se o legitimnoj balkanskoj inačici #metoo pokreta protiv seksualnog zlostavljanja i maltretiranja koji želi skrenuti pažnju da slučaj Milene Radulović ne ostane samo seksualni skandal nego i početak pokreta za borbu prava žena za svoja prava ne biti zlostavljanjima.

Ovo je samo jedna od anonimnih recentnih priča koje ostavljaju zlostavljane žene

“Osjećam snažnu potrebu podijeliti i svoje iskustvo sa djevojčicama, djevojkama i ženama, kao i osnažiti stranicu svojom pričom. Ja, 18 godina, ljeto, veliko društvo i krstarenje jezerom. Kapetan blizu 70. Psihološki prilično potkovana ličnost, koja nas je sve do jednog obmanula svojim pristupom, zbog kojeg smo odlučili poći još jedno veče na brodić i ćakulati sa njim. Jedan dio društva morao je poći da kupi grickalice, a nas 3 je ostalo na brodu. Drug, i nas dvije. U trenutku drugarici zvoni telefon (mora kući), a kako je bilo kasno u noć drug odluči da je na raskrsnici nedaleko isprati na taksi. Ja sam ostala ne bih li sačekala da se ekipa ne pogubi. Nisam imala lokalni broj, a drugu se baterija ispraznila dok je ostatak društva trebao doći ubrzo. Ostala sam sama sa na brodu sa čovjekom koji mi se krenuo približavati zavodljivim tonom odmah po njihovom odlasku, pipati mi ramena i kosu, spuštao je ruke niz struk i noge dok sam sjedjela rekavši mi da uzmem vino sa stola i dodjem kod njega u kabinu. Skinuo je košulju, otkopčavao pantalone i pitao da li sam ga je Crnogorka razumjela.
“Kad će Crnogorka ako neće noćas?”
Na stolu je bio nož. Bila sam i ja daleko od bjekstva, koje bi u svakom slučaju bilo bezuspješno. Nisam željela tako izgubiti nevinost, a nisam ni znala šta je najpametnije učiniti. Istupio je korak, dva i bolesnim pogledom me navodio da se krenem skidati i ja. Pomislih kako se svijet ruši u tih par minuta, a onda sam začula jurnjavu po palubi. U narednom trenu vidjeh druga potpuno usplahirenog koji kao da je osjetio šta se zbiva. Kasnije doznajem da ga je brzo ka meni poslala drugarica što je i ostala da čeka taksi sama, samo zato što joj se taj čovjek učinio kao neko ko bi mi mogao nauditi, jer je ista ona bila silovana pola godine ranije. Nisam željela ikakvu dalju priču, pomen, no kroz par noći se jedna drugarica iz društva od te noći napila, ugovorila sastanak sa čovjekom zbog mene, a da ja ne znam, da bi isti taj čovjek negirao sve i rekao kako sam sve slagala. Čovjek je inače kapetan i na svom facebook profilu izbacuje, vrlo vjerovatno etiketirane djevojčice/djevojke/žene za kormilom.
Niste same!”
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame