mediji Sports Zabava

Lino Červar porazio Hrvatsku s Argentinom: Slabi izgledi naših rukometaša na Svjetskom prvenstvu

Od početka finalnog turnira Svjetskog rukometnog prvenstva i nakon utakmica u prvoj grupi bilo je vidljivo kako dosta stvari ne funkcionira u igri domaćih rukometnih reprezentativaca. Svi su to vidjeli osim našeg najnagrađivanijeg izbornika Line Červara. Stanje u reprezentaciji daleko je od one fanatične borbenosti kojom su znali impresionirati ljubitelje sporta.

Nakon poraza od Argentine u drugom kolu druge izlučne skupine 23:19, Hrvatska ima samo teoretske šanse za prolazak u četvrtfinale i to samo ako pobijede svjetske prvake Dance i Argentina izgubi protiv Katara, što je otprilike izgledno kao snijeg u kolovozu u Dalmaciji. U teoriji je moguće.

Poraz se osim lošeg pristupa i početka naših činio rezultatom loše izborničke taktike, a i sam je trener Červar to priznao nudeći ostavku odmah nakon završetka prvenstva. “Nikome nije drago izgubiti. Nismo dobro igrali, jako sam iznenađen. Za mene je ovo razočarenje. Ovo je za mene nedopustivo. Mislim da je vrijeme da me netko zamijeni na ovom mjestu. Više ne mogu dalje. Snosim odgovornost. Ne bježim od toga. Žao mi je što tako odlazim, ali to je definitivna odluka. Dat ću potporu novom izborniku. Jako mi je žao zbog večerašnje utakmice. Sve je bilo u pristupu. Argentina je imala više želje, mi nismo gladni pobjeda. Život ima uspona i padova, nikoga ne krivim, ali HRS mora naći drugog izbornika. Odluku neću promijeniti, mislim da je vrijeme za novog čovjeka. Možda se izvučemo protiv Danske, ali govorim za budućnost…”

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame