Aktualno Celebrities Glazba Kritike moda POP COOLTURA sex showbiz Zabava

Gentleman: Hide And Seek – Prekrasna transformacija iz depresije u depresiju i nježna priča o pokušaju jednog osobnog oslobađanja

Priča o koprivničko zagrebačkom glazbeniku Marku Lucijanu Hraščancu alias The Gentlemanu jedna je od onih vrlo intrigantnih priča s domaće pop scene. Od njegove promjene spola kada iz tijela Lucije uzima sasma novo obličje do novog glazbenog kantautorskog rođenja, sve vezano uz njegovo glazbeno stasanje sabrano je u novom singlu i spotu „Hide & Seek“, vjerojatno najbolju i najintimniju pjesmu koju je dosad napisao.

Emotivno introspektivno zasijecanje u njegovu intimu na engleskom kao izražajnom u tamnim tonovima i jednako zagasitoj atmosferi, otvara neka bitna egzistencijalna pitanja i za manje kompliciranje biologije od njegove. Puno je ljepote, prigušenog bijesa i pjeva kroz zube koje je pratilo tu personalnu transformaciju. Od zbunjenosti do traženja kuraža ponekad nisu samo dva koraka.

Pjesma “Hide & Seek” je najavni singl novog istoimenog albuma koji izlazi u svibnju ove godine, snimanje i  produkciju kojeg potpisuje njegov otac Marin Hraščanec (Intek Music), a videospot je režirao, snimio i montirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films). Uz biografske PR motive koji će kazati kako je ON The Gentleman,  svoj glazbeni put vodio u smjeru multiinstrumentalizma jer je naučio svirati gitaru, klavir, saksofon i bubnjeve. Diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, dobitnikom je Dekanove nagrade i brojnih nagrada na Međunarodnim natjecanjima glazbenika, no ništa od tih nagrada ne osiguravaju ono bazno kantautorsko razumijevanje i poetsko izražavanje, autentičnost i ljepotu njegova izričaja kojim se svakim novim singlom predstavlja u blago pomaknutom spotlightu prema prvoj ligi domaće kantautorske scene. (JA)

9/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame