Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Vlado Kalember & Srebrna Krila: To sam ja – Kako jeftino nagrditi nekadašnji pop rock kultni bend

Vlado Kalember, jedan od najvećih šarmera i vlasnik najpoznatijeg i svima ugodnog hrapavog vokala na domaćoj glazbenoj sceni, odvojio je ime uz svoj bend Srebrna krila. Predstavlja novu biografsku pjesmu “To sam ja” za koju je napisao jednostavnu simpatičnu melodiju, ali učinio jednu od većih grešaka dajući da tekst za nju piše Željko Pavičić koji je uništio i ono malo nade da pjesma ovog tipa može zvučati iskreno. “Napisao sam pjesmu prije pet godina i sada je završio, što znači da je baš sada pravi trenutak za objavljivanje. Ova pjesma je moja verzija  ‘My Way’! To sam ja, to je moj put, moj život koji sam sažeo u jednu, ovu pjesmu. Za mnoge će to biti samo ljubavna pjesma ali za mene osobno je to puno više – to je pjesma o meni” kaže legendarni šarmer Vladek Kalember. Šteta. (Ivan Perić)

5/10

Vlado Kalember i Srebrna krila jedan su od najdugovječnijih hrvatskih sastava čija karijera s prekidima traje preko četrdeset godina. Tijekom svoje karijere uspjeli su osvojiti obožavatelje diljem svijeta, od zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, Sjevernoj i Južnoj Americi, Australiji te širom Europe (primjerice u Bugarskoj su svojevremeno čak dobili nadimak ‘Balkanski Beatlesi’.

Svojim i danas rado slušanim pjesmama “Ana”, “Zakuni se ljubavi“, “Nek’ živi ljubav“ i “Vino na usnama“, Vlado Kalember i Srebrna krila obilježili su brojne mladosti, prve ljubavi i odrastanja, a razloga za sreću i ponos ima i danas kada ponovno osvajaju slušatelje.  Tijekom svoje karijere  prodali su milijune nosača zvuka pa se danas s punim pravom ubrajaju u najznačajnije pop izvođače ovih prostora.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame