KOLUMNIZAM

Facebook “Crush”

On je savršen. Moj Gospodin Pravi. Ljubav se dogodila na prvi pogled i istovremeno nas je pogodila Amorova strijela. Sve je počelo jedne subote navečer kada sam bila na Facebooku. U moru zahtjeva za prijateljstvo jedan se posebno isticao. Njegov zahtjev kao da je bio crveniji od ostalih. Čim sam ugledala to lice, to tijelo, taj pogled znala sam da je on taj. Prihvatila sam zahtjev bez puno razmišljanja a on mi je isti tren poslao srce u inbox. Nije to bilo kakvo srce, već ono koje drži slatki pas i skakuće. Iako sam dama, nisam se mogla suzdržati i poslala sam mu psića koji šalje poljupce. Znam, znam, možda je malo prenapadno za naš prvi susret ali kao da je bitno. Znala sam da je to ljubav i nije bilo mjesta za folirancije. Onda me pitao da li je to stvarno moja slika i poslala sam mu cijeli album svojih slika da ga uvjerim kako sam to ja. Kada je došao red na njega da me obasipa slikama sramežljivo je rekao kako on ima samo profilnu ali kune mi se životom da je to stvarno on. Rekla sam mu : ” Ljubavi, nemoj se kunuti, ja ti vjerujem na riječ. Osjećam da si to ti, znam da si to ti, želim da si to ti i to jednostavno moraš biti ti. “

Opet sam bila preslobodna i predložila video chat ali on je rekao da nije spreman jer baš nema frizuru i nije se stigao obrijati. Uvjeravala sam ga da to nije važno i da ga volim baš takvog savršenog kao što je na slici. Ipak je odbio jer me nije želio razočarati. Rekao je da za mene želi uvijek biti savršen. Još jače sam se zaljubila nakon toga. Kako i ne bi kada mi je opet zasvijetlio zahtjev o kojem sve žene sanjaju. Poslao mi je zahtjev za “relationship “. Tim potezom svaka moja sumnja ili nedoumica u tu ljubav je nestala. Prihvatila sam i taj zahtjev i javno smo svijetu objavili da smo u vezi i da se volimo. Zbog zaštite privatnosti nije napisao svoje pravo ime i prezime, već se na Facebooku zove “Crni anđeo “. Pošto smo u ozbiljnoj vezi meni je rekao da se zove Stjepan ali mogu ga zvati Štef. Prezime još ne znam ali poooooolako, ne mogu odmah sve baš znati o njemu. Ne znam još ni odakle je i kada ga pitam on mi samo tajanstveno pošalje smajlića koji namiguje. Preslatko !

Evo prošlo je skoro godinu dana od te subote i našeg prvog susreta tj. chata. On me tagira na svoje postove, stavlja mi ljubavne pjesme na wall a ne samo u inbox. Sve mi lajka i ja lajkam sve njemu, kako je i red. Bio je malo ljubomoran što mi je jedan stalno nešto komentirao pa me zamolio da ga blokiram. Naravno da sam to učinila za njega. On je isto blokirao sve koje sam mu ja napisala na listu. U međuvremenu stigli su i neki novi stikersi, gifovi i smajlići, što nam je unaprijedilo vezu. Imamo cijelu paletu da izrazimo svoje osjećaje. Sve bi to bilo divno i krasno ali ulovim se kako blejim u njegovu sliku i poželim da se vidimo uživo. Da mu čujem glas ili barem zakopčam pa ponovno otkopčam tu košulju.

Ohrabrila sam se i rekla Štefu da sam spremna i na kraj svijeta za njega samo neka kaže vrijeme i mjesto. On je rekao da u Africi volontira i kako ne zna kad se vraća. Moja ljubav nema granica i rekla sam mu da dolazim za njim. Nakon što me uvjerio da je preopasno dogovorili smo da ćemo se čuti i vidjeti skypom. Uredila sam se, otišla frizerki, izdepilirala se , našminkala, pedikura, manikura , sve , sve, sve. Iako on neće sve to detaljno vidjeti ali to je prvi susret uživo. Ok, skoro pa uživo. Jedva sam dočekala 22 h, sjela ispred laptopa i s leptirićima u trbuhu iščekivala da se pojavi on ispred ekrana tj. u ekranu. Na moje razočaranje, ispred mene se pojavio samo mrak. Mračni ekran i Štef koji mi objašnjava kako nema struje i u mraku je pa ga nažalost ne mogu vidjeti. Tješi me usput kako se ipak evo čujemo po prvi puta a i mogu vidjeti njegove obrise. Barem to.

Drugi dan prijateljica mi javlja da Štef ne postoji i neka pogledam spot od J. Lo ” Ain’t it funny”. Pogledala sam spot i vidjela da je Štef glavni plesač, a ljubomornoj prijateljici sam rekla da Štef itekako postoji. To što je on lijep ne znači da ne može biti i uspješan, pametan i savršen kao što i je. Ona kaže neka ukucam na Google Eduardo Verastegui i vidjet ću svoga Štefa po cijelom internetu. Da, istina je. Štef je slavan i sad sve ima više smisla. Zato mi nije rekao prezime i zato je tako tajnovit. Nije lako biti zvijezda. Kako bi sve razjasnila rekla sam Štefu kako znam da je on slavni maneken i znam da se zove Eduardo. Začudo, ništa mi nije odgovorio na to. Još ne znam što je pošlo po zlu i što sam krivo rekla ili napravila ali od tada se gubi svaki trag  mome Štefu. Nestao je. Moj Crni anđeo odlepršao. Volontira u Africi, sigurno nema signala i uz sve to još jadan i pati zbog mene. Ako kojim slučajem čita ovo neka zna da ga čekam još uvijek i drugi ne postoje za mene. Štef- Eduardo (Whatever) vrati mi se ! Meni nije bitno tko si i što si, sve dok si toliko predivan na profilnoj, znaj da moje srce kuca samo za tebe.

 

 

Stela Kolar

Stela Kolar

Stela Kolar

Komentari

Čitate

Reklame