DOP TV Glazba inmediasres knjige mediji POP COOLTURA Zabava

In memoriam: Ante Perković (1973. – 2017.)

Ante Perković. Žurnalist. Pisac. Kantautor. Nije na Facebooku. Pametan čovjek. Kad sam ga prije nešto godina pitao što i kako dalje, kaže: “Jebote imam 4 banke i živ sam, šta bi još od mene htio”. Onda umrem od smijeha. Ulovio ga BEZ Cenzure. Drive by shooting. Prometni prekršaji i pričanje o medijima i Rvackoj. I sjećanje na jedno prijateljstvo i gledanje kako nam klizi pomalo prolazi kroz prste.

Agencije će reći. Novinar, rock kritičar, glazbenik, radijski i kazališni umjetnik, Ante Perković preminuo je u 44. godini u Zagrebu nakon kratke i teške bolesti. Glazbenu karijeru započeo je u sastavu Djeca, koji je napustio nakon dva objavljena albuma, a  2007. objavio je svoj prvi samostalni album naziva ‘Svi me vole dok me ne upoznaju’. Perković je volio i stvarao i kazalište. Aktivno je surađivao s Borutom Šeparovićem na predstavama Montažstroja, a u zadnje vrijeme sudjelovao je u izvedbama iznimne predstave o nastajanju radijske drame ‘Hoerspiel: mala igra za slušanje i gledanje’. Pisao je povremeno za Jutarnji list, časopise Homo volans i Nomad, a vodio je i online dnevnik na internetskom portalu monitor.hr. Pisao je za Vip.hr, radili smo zajedno tamo. Napisao je knjigu o pjesmama Darka Rundeka, zatim i biografiju sastava Pips Chips & Videoclips “Dugi vikend u zemlji čudesa”, dvije zbirke tekstova “Slijepi putnik”, “365” te “Volite li Zadar?”, koji je svojevrsni vodič kroz njegov rodni grad.

Onda smo radili na projektu uvođenja Pop kulture u osnovne i srednje škole u kurikulum, bio je aktivan i entuzijastičan oko tog projekta, pa smo snimali igrani film zajedno, paradnog naslova Happy End u kojem glumi Gitarističkog Boga. A u slobodno vrijeme smo pričali, slagali i neslagali se, družili i ne družili se.

Sutra ću napisati knjigu i zvat će se Ante. Bit će o boljim vremenima. Danas smo tu gdje jesmo.

Anđelo Jurkas

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame