Celebrities inmediasres POP COOLTURA showbiz Sports

Borilački spektakl stoljeća: Mayweather vs McGregor

Ono što se činilo nemogućim prije godinu dana pred ostvarenjem je. Sukob svijetova. Realni borilački spektakl ili cirkus. Ili sve u jednom. Ali dešava se borba između dviju najvećih borilačkih zvijezda dvaju svjetova. Boks protiv mješovitih borilačkih vještina. Uz dva najistaknutija predstavnika.

Količina novca koja se okreće oko meča na kojem se radi već mjesecima, primorala je sve zainteresirane strane za usklađivanje svojih ponuda potražnja stavova i zarade brdo love na borilačkom spektaklu. Neporaženi boksački prvak Floyd “Money” Mayweather je 40-godišnji borac koji u profesionalnoj karijeri, koji je ime i profesionalni skor 49/0 izgradio boreći se u ringu oko velter kategorije, lake, perolake, supervelter, superpero, superlaka (173 cm/68 kg), suočit će se u prilagođenim pravilima s Ircem Conorom “Notorious” McGregorom, 27-godišnjim dvostrukim prvakom mješovitih borbi (MMA) iz UFC (United Fighting Championship) asocijacije, koji je pojaseve šampiona osvajao u perolakoj i lakoj kategoriji (175 cm/70 kg) ostvarujući dosadašnji skor 21 pobjedu i 3 poraza.

Prepucavanja i prozivke između boraca dvaju boraca traju otkad je jezičavi Irac osvojio drugu titulu krajem prošle godine i nanjušio potencijalno golemu zaradu. Špekuliralo se oko svote od 100 milijuna $ na svakoj strani i prihodu od meča generalno oko 1, 2 milijarde dolara (pay per view, sponzori, TV prava). Las Vegas je već bukiran za dva datuma od kojih se, kaže predsjednik UFC-a Dana White, uskoro očekuje finalna potvrda.

Borit će se po bazno boksačkim pravilima i Mayweather na kladionicama slovi za velikog favorita. Dva lika koji odvaljuju na novac, supersposobni u svojim borilačkim ringovima ili kavezima nabrijani su jedan na drugog. Tkogod je ikad gledao borbe znaju da se radi o teaseru i navlačenju te da je velika zarada prvi mamac, ali može se desiti čuda pa vidjeti uistinu fantastičan meč. Odbrojavanje do konačne potvrde ulazi u zadnju fazu.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame