Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO

Savicom protiv Bandića

Scenarij je poznat. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je u jednom od kvartova, Savici, najavio gradnju micanja starog a došaltavanja novog ultramodernog parka. Nisu fontane ovaj puta, ali nije ni daleko. Jer tu treba opravdati dosta love potrošene i uplaćene na račun jataka. Tako kažu protivnici njegova načina vladanja optužujući ga za pogodovanja svojim priležnicima. Građani, bar pozamašan dio njih protivi se ideji koncepta urbanističkog postmoderniziranja tog područja i ne žele samovolju. Bandić se oglušuje na zamolbe odustajanja od gradnje i šalje bagere koji iskopaju rupetine pripremajući daljnje akcije. Građani se preko noći organiziraju sadeći cvijeće na pješčanim rupama. Stotinjak građana uzelo je u ruke lopate, krampove i motike u akciji nazvanoj “Zatrpaj rupu, posadi cvijet”. Dan poslije dolazi policija…

“Cvijećem protiv smeća. Ovo na Savici je zapravo recept i jedini način kako se narod valja ponašat spram vlasti i so called moćnika. Ne jebat ih 0.2%. I pokazat da snaga ne ide odozgo nego od dolje. Na ovom bi slučaju Bandić mogao spušit izbore. A model proširit na državu. Pa da vidiš prave čistke…” s Facebookove oglasne ploče prenosimo što dio javnosti misli o načinu poslovanja aktualnog zagrebačkog gradonačelnika.
Administratori Bandićeve Facebook stranice pak u suprotnost stavljaju i prilažu pisma podrške koja im stižu od njegovih glasača i zagovaratelja. “Pristižu nam brojne poruke vezano uz gradnju i uređenje parka, igrališta za djecu, staze za trčanje, vježbališta na otvorenom (street workout), te drugog bogatog sadržaja na Savici.  Pišu građani Savice i stanovnici drugih zagrebačkih kvartova. Pročitajte neke od poruka:

Pitanje: Poštovani,
prije svega sve pohvale za odluku o uređenju parka na Savici. Projekt je savršen. Ljubazno bih Vas zamolila ako bi mogli informirati nadležne (pretpostavljam da će to biti Zrinjevac) o postavljanju dijela parka za vježbanje, da vode računa o postavljanju štangi za dipseve, kako ne bi bile preširoko postavljenje kako je to na Bundeku i u Parku mladenaca na Sigetu. Možda bi bilo dobro da se savjetuju sa stručnim osobama o tome kako bi park zaista bio savršen. Hvala još jednom, nadam se da ćete prihvatiti moj prijedlog. S poštovanjem, Marina…

Pitanje: Poštovani
hvala vam sto ste odlučili u nasem kvartu na Savici napraviti prekrasan park. Oduševljeni smo sa sadržajem parka-sve čestitke arhitektici.ALI-na Savici se na žalost uvijek nađe šaka zgubidana koji prosvjeduju. NJim NIŠTA NIJE.po volji. Crkv im je smetala , park im smeta,sve im smeta osim prazne livade gdje puste svoje pse bez uzice i onda vrše nuždu koji njihovi vlasnici ne počiste,a onda djeca ugaze u to.Na žalost nigdje nema komunalnog redara da ih kazni sa 500 kuna pa bi se vrlo brzo napunila gradska blagajna.Taj park je na žalost skoro pa prazan ,a napuni se samo kad se treba prosvjedovati i to su stalno jedni te isti.Danas u nedjelju oni zakopavaju ono što su bageri kopali pa gdje je tu pamet.Molimo Vas tisuću puta napravite nam park,nemojte dopustiti da oni ometaju gradnj,radi njihovih prosvjeda crkva nije ni započrta,zar će nam oni uništiti i izgradnju parka.Nikako im to nemojte dopustiti,pa nije taj park njihovo vlasništvo da oni vama komandiraju kako oni hoče,Imam dijete od 13 godina ,a i ostala djeca jedva čekaju da park bude gotov.Molim Vas u njihovo ime i svih susjeda maknite te dangube i napravite nam veličanstven park kakav ste ga zamislili.Unaprijed hvala-vaša susjeda iz vrtova Savica i na njima Vam hvala. 

Pitanje: Poštovani Gradonačelniče,
Imam prijedlog za Vas, a koji će riješiti problem izgradnje parka na Savici. Ukoliko građani Savice ne žele predloženi (inače po mom mišljenju lijepi) park, predlažem da isti izgradite na poljani ispred Sveučilišne bolnice, koju ste nedavno očistili. Novi Zagreb zapad, odnosno Lučko i Jaruščica vape za ovakvim parkom i sadržajima. Ugodan dan i srdačan pozdrav!

Pitanje: Poštovani,
ponukan reakcijom dijela građana Savice, koji ne žele novi namjenski park u svome kvartu, pozivam vas k nama u Črnomerec, točnije Fraterščicu i Mikuliće. Mi bi vrlo rado vidjeli našu buduću šetnicu uz Veliki potok sa uređenim poučnim stazama za djecu. vježbalištima i sl.
Možda bi mogli novac sa Savice prebaciti na našu šetnicu. Vrlo rado ću Vas provesti duž cijele rute šetnice kako bi još jednom vidjeli svu ljepotu skrivenu od građana koji su željni takvih sadržaja. Lijepi pozdrav.

Tik tak.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame