inmediasres KOLUMNIZAM mediji Zabava

TV Cigla: Uživamo u kokicama i zakapamo Vladu

Nevjerojatan je televizijski tjedan za nama. Pravi filmski. Možda i serijski (ionako su serije odavno bolje od filmova).

Zahuktala se kampanja za lokalne izbore, pa se događalo da su neki kandidati istovremeno na dvije televizije (ne, nije riječ o Zlatku Sudcu), možda i na više (tko bi ulovio sve po raznim lokalnim televizijama, istovremeno mogu imati upaljena samo 3 ekrana!). Pa smo dobili i jedno političko čudo, da je predsjednik HDZ-a intervenirao protiv lokalnog HDZ-a jer je taj isti dao morsku plažu u koncesiju – zagrebačkom HDZ-u!? Epilog, odlučna, BOLna smjena svog župana, sigurnog dobitnika izbora, bila je uvod u drugi čin.

No, prije tog imali smo i red crne kronike, prvo s pomorskom tragedijom, pa ubojstvima u Šibeniku, pa sa splitskim prosvjedom protiv predstave „Naše nasilje i vaše nasilje“ Olivera Frljića te cirkusom na Savici (i svim ostalim banderasovim kretenarijama u metropoli).

Kiler tjedna ipak je premijer, koji je jednom rečenicom skinuo glavu trojice ministara, razriješivši ih dužnosti porukom tajnici. Četvrti „ćuprijac“ bio je odsutan, njegova glava bila je skinuta kasnije. Predsjednik sabora očito broji sitno, trenutno se ratuje potpisima za smjenu. I ne samo njegovu. Kome, osim Dinamu i Maminju s(o)uDANI odbrojani? Agrokor i Todorić ovdje se ne broje, jasno je kamo to sve vodi, već u lipnju!

P(i)lenković se možda inspirirao neočekivanom objavom prijevremenih parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji, pa bi se lako moglo dogoditi, da, kao što bi torijevci mogli lako pomesti laburiste, da isto HDZ napravi za SDP-om i ekipom, i skoro jednako anemičnim Corbyn – Bernardićem… Bernie, onaj američki, ne nazire se kod nas, zasad, nažalost.

I što nam preostaje – da i dalje, zajedno sa Šprajcom jedemo kokice i uživamo u trilerima koji slijede… ili hororima? Možda se neka od televizija dosjeti pa napravi novi show „Život na vagi 2“ – za političare, koji upravo moraju izvagati jesu li za nastavak agonije (karamarkovsko „preslagivanje“ do magičnog broja 76) ili nove parlamentarne izbore, za potencijalni gubitak privilegija, ili…

Svima sretan prvi May (koja je u aprilu najavila izbore za – jun!)!

TOP 5 TV EMISIJA:
Posebni dodaci (HTV3)
N1 – cijeli program, posebno izvanredne emisije
Formula 1 – kvalifikacije (Arenasport 2)
Peti dan (HTV3)
RTL Direkt (RTL)

+ Soundtrack uz čitanje ove kolumne:

Tram 11 – Pad Sistema
Tram 11 – Samo Kod Nas
General Woo – Ja sam ulica
General Woo – Zasto sada sutite
Talking Heads – Don’t Worry About The Government

Darko Ciglenečki

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame