PRIRODA & DRUŠTVO Sports

Tik tak, Rijeka prvak

Dobro, još nije. Statistički.

Još je nekoliko kola ostalo do kraja Prve lige, a vodeća momčad prvenstva Rijeka ima dovoljan (8 aka osam) broj bodova prednosti u odnosu na aktualnog prvaka Dinamo. Tako bi statističkim pomakom od 1% varijable mogli ustvrditi da će momčad s Kantride pod vodstvom slovenskog stručnjaka Francija Keka prvi puta u povijesti otkad je hrvatske nogometne lige razbiti dominaciju modrih (ili Ajduka koji se sramežljivo javljao u pauzama Mamić-dinamovog kidnapiranja prvenstva).

Neki se grdi zeleni stol ili neobjašnjivi kiksevi u igri moraju desiti da praksa pretekne teoriju i zaustavi Rijeku u dohvaćanju potrebnog broja bodova kojima bi osigurala prvo mjesto još koji tjedan ranije od planiranog kada bi trebali postati neuhvatljivima za momčad s Maksimira koji im jedini teoretski mogu puhnuti u leđa. Dotle će se Osijek i Hajduk pokušati dogovoriti kome pripada treće mjesto i mogućnost sudjelovanja u utješnoj europskoj ligaškoj kompeticiji.

Godine sustavnog rada se isplaćuju. Strpljenje i talent. Win win. I dok se Mamiću u Osijeku sudi zbog optužbi koje bi lako mogle biti osporene dotle se centar nogometnog interesa premješta na Rijeku i s nestrpljenjem prati kad će osigurati nedostižnu bodovnu prednost da mogu zapjevati Forza Fiume. (VČ)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame