Food & Drinks hrana

Pipi’s Corner: Jedno od najdražih Zg mjesta za popiti kavu ili koktel

Od dana otvorenja do danas. Nadamo se da će i nakon odlaska miss Klemenčić, Marko Rundek nastaviti graditi uspješnu priču Dežman bara.

Savršena lokacija, idealna za bijeg od standardne zg špice, tako blizu, a tako daleko, preko tjedna ili subotom (nedjeljom nažalost ne rade). Prekrasno uređen interijer, pomno odabran fini namještaj, gužvovito posložen ali kada zauzmete mjesto omogućuje ugodu jer zauzima za vas prostor a vas smješta za pomno posloženi fini drveni stol (odaberete visoku ili nisku varijantu). Kava i kolač ili sendvič i koktel? Usklađenost svih varijabli koje utječu na dojam omogućava da vam je jednostavno prekrasno. Dvije garaže na korak do.

Na službenoj stranici možete pročitati par riječi o konceptu i idejnom kreativnom tvorcu: „Masterchef Christian Cabalier, kulinarski umjetnik, od malih je nogu bio opsjednut hranom te je kroz taj medij našao svoj istinski umjetnički izražaj. Njegova profesionalna karijera prožeta je bogatim iskustvom i značajnim međunarodnim priznanjima u području gastronomije. Kroz gurmanski koncept Dežman bara masterchef Christian Cabalier predstavlja svoju viziju jednostavnih i sveprisutnih sendviča i slastica. Interpretira ih na jedan drugačiji i moderan način. Posebnost tih jednostavnih jela prvenstveno dolazi do izražaja kroz prožimanje svjetskih kuhinja u naizgled običnom sendviču.“

Jutarnje iskustvo – Selekcija blend ili single origin Cogito kave u šalicama savršene debljine omogućava ritualno uživanje u svakom gutljaju, bili espresso ili macchiato tip, tipkali po mobitelu, čitali novine ili tek odmarali sjedeći u prolazu u kojem i za najtoplijih dana povjetarac osvježava trenutak.

Pomno odabrane čaše za vodu ili svježi narančin sok s idealnim slamkama i dekoracijom narančine kore, uljepšavaju trenutak jer savršeno pristaju stolovima na kojima se postave.

Poslijepodnevno & večernje iskustvo – Nerijetko naletjesmo gladni. Stradali su uglavnom sendviči. Omiljeni – tuna & sweetcorn i tandori piletina, oba u bezglutenskom kruhu. Deserti su se sveli na ponavljanje Cabalierovog čokoladnog klasika i kolača od limuna, palente i badema, koji taaako dobro ide uz desertna vina, njami! Paštetice su nam pasale tijekom večernjih druženja, a posebno kad bismo ih dopunili šljivama zapečenim s pancetom i popratili crnim vinima, izbor je ovisio o trenutnoj inspiraciji i dnevnoj ponudi Bara. Nekada je navečer samo gužva malo predstavljala gnjavažu, no osoblje je ljubaznošću i brzom uslugom rješavalo atmosferu.

Kokteli su posebna priča. Omiljeni afterwork trenutak toplih Zg dana. Dovoljni su sami sebi i sparivanje im je višak. Eye contact s barmenom, koreografija izrade koktela, konstukcija dekoracije, uz zabavne stilski zaokružene slagalice, samo su add-on najfinijim sastojcima od kojih ih majstori tvore. Solo ili u društvu, svejedno. Mjesto na kojem jedno maksimizira drugo. Neka tako i ostane. Toplije će biti svakim danom…a terasa čeka spremna.

Komentari

Reklame