film inmediasres POP COOLTURA

Jedva čekamo: Alien: Covenant

Prometheus je bio nevaljan. Prometheus je bio prequel Alien filmova. Alien: Covenant ili Prometheus 2 je nastavak.

Nakon četiri dijela Aliena startalih 1979. po kojem je SF horor franšiza dobila pridjev kultni, redatelj Ridley Scott se zapleo u svemiru pokušavajući dati odgonetke na pitanja o korijenju Aliena. Ali filmofilsko sljedbeništvo dotičnog filma je toliko jako da je na redu novi nastavak.

Posada kolonijalnog broda Covenant otkriva ono što im na prvi pogled izgleda kao skriveni raj dočim je riječ o  mračnom, opasnom svijetu čiji jedini stanovnik David (android/sintetik), posljednji preživjeli s posade broda Prometheus. Kad posada broda otkriju mračnu tajnu koju skriva nepoznati svijet kreću u bijeg. Tu počinje napetica.

Uz spomenutog Michaela Fassbendera u novom filmu o najstrašnijim vanzemaljcima svemira glume James Franco, Guy Pearce, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride, Demián Bichir te mnogi drugi.

Redatelj filma je Ridley Scott, a scenarij potpisuju Jack Paglen (Transcendence) i Michael Green (Green Lantern). Iako ne daje pretjerano nade pogotovo nakon prednika, zaljubljenici u Aliene moraju potpisati predaju pred razumom i dati prednost fanologiji. U tom rasporedu snaga jedva čekamo je jedini razumni izbor. U našim kinima je od 18. svibnja.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame