Celebrities inmediasres KOLUMNIZAM mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

TV Cigla: Vaso Brkić Ladački i Željko Houdek Balašević

Bio je ovo tjedan Jacquesa Houdeka koji ipak nije izdominirao kao Miočić nad Santosom. Nakon dosta lošeg kotiranja na kladarama do prvih proba na Euroviziji u Ukrajini, dionice su mu samo rasle. Jedini se iz ex YU plasirao u finale, a nakon izvrsnog nastupa u četvrtak, prognoziran mu je ulazak u top deset. Naravno da mi ne bi bili mi da nismo iskonstruirali da je samo nebo granica i već počeli zbrajati koliko bi nas koštao još jedan Eurosong i bi li to utjecalo na daljnji pad BDP-a? 13. po redu u finalu, i takav plasman na kraju ipak je veliki rezultat, jer, eto, dvije smo godine u finalu, nakon godina i godina neprolaska u finale pa i nenastupanja uopće, jedno vrijeme. Iako, lako je pretjerati u procjenjivanju važnosti ovog „spektakla“, zapitajmo se znamo li kako se zove pobjednik od prije 2 godine? A prije 5? Pobjednika prije 28. godina znamo? Još nije splasnulo i razočaranje što nam većina susjeda nije dala bodove, dok je u dosta primjera došlo do dobrosusjedskog glasanja, iako ne u nakaradnoj mjeri, kao nekad.

Uz Žaka, glazbeno je najviše odjeknuo prvi intervju Đorđa Balaševića za neku hrvatsku televiziju, nakon 7 godina, ususret koncertu u Zadru. Zoran Šprajc je, nakon što je uspješno ispreskakao Ramljaka agrokorskog, isto to napravio i s Đoletom, na njegov 64. rođendan, uživo, linkom iz Novog Sada. Iako je iskazao veliko divljenje, nije pobjegao i od neugodnih pitanja, poput onog – zašto od 2004. nema novi album? Fanove je sigurno razveselila vijest da je u studiju, da snima novih desetak pjesama. Nije se bilo ugodno prisjetiti i najave da ga u Banjaluci – čeka metak! Iako je sam rekao: „softver mi je mladalački, ali se ne može nositi s ovim godištem proizvodnje“, ima još dosta izazova – još nije nastupao u Dubrovniku, Kraljevu, Pirotu…
Bliži nam se kraj „regularne TV sezone“, završilo je kuhanje na RTL-u („Tri, dva, jedan – kuhaj!“), a krenule „Zvijezde“ – gdje je ponekad tužno je gledat live sramotu nekih pjevačkih kandidata, i to ne samo u pjevanju, jedna se kandidatkinja predstavila kao „karizmatična i energetična“. Najviše zabave pružaju komentari legendarnog Gorana Lisice Foxa. Jednoj kandidatkinji je, za prolaz dalje ponudio posao: „Bi li ti meni četkala brk jednom tjedno?“ Članica žirija jednog je preplašenog kandidata okarakterizirala sa „kao da je u tebi sve umrlo“, a Fox mu dobacio: „Razigran momčić, vrckav i veseo…“. I kako se ne složiti s odgovorom na molbu jedne kandidatkinje: „Može „Sekunda“ od Severine?“  – „Da, ali da traje toliko!“ Još da se netko sjetio i – Patarena!

TOP 3 TV:
RTL Direkt (gost Đorđe Balašević)
Bergmanovi filmovi (HTV3)
Nedjeljom u 2 – Ivan Đikić (HTV1)

Soundtrack uz čitanje kolumne: LAIBACH – Eurovision

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame