autorski tekstovi KOLUMNIZAM Politička aktuala POLITIZAM

Make fotelja great again

Ako je Bandić Batman, onda je Plenković Superman. U jednom potezu srušio je cijeli most. Sinjsku alku prebacio je u Vukovar. Skresao je nezaposlenost, malo u turizam, malo u inozemstvo. Svinje se više ne valjaju po zastavama. Čak nam i BDP raste. Okej, raste i pimpek kad pustiš pornjavu pa to ne znači da si neki jebač.

Ostalo je još samo par dana do novog vala zapošljavanja. Više od 9000 radnih mjesta, točnije 9579 kožnih fotelja, udobnije od svih fotelja koje možete kupiti u dućanima za uređenje doma. Od ovih fotelja nećete imati problema s bolovima u vratu i ramenima, a kralježnica će vam biti zahvalna.

Doći do tih fotelja je zapravo puno lakše nego doći do posla trgovca na kiosku. Ne morate raditi CV u Europassu niti motivacijska pisma. Dovoljno je samo upisati stranku. Kakva apliciranja mailom i čekanje na odgovor? Za ove fotelje, Windowsi su samo prozori vašeg ureda, a ne nekakav program na računalu. A tek razgovor za posao? Zbilja? Za fotelje nema glupih pitanja o prednostima i manama. Nije bitno prethodno iskustvo. Za pet godina se vidite u tim foteljama (osim ako u međuvremenu ne namjestite natječaj bratovoj tvrtki koja se bavi prodajom fotelja). Kad ste u fotelji, možete voziti najbolja „kola“, zaposliti obitelj, pretući novinara ili jednostavno zalijepiti pršut na čelenku. Boli vas kurac, možete sve.

Konkurencija je manja nego za posao u realnom sektoru. Nema tu stotine kandidata za jedno mjesto. Ekonomski lab objavio je broj od 47000 guzica koji se natječu za 9579 fotelja. Ako uračunamo da u ovoj zemlji živi 4,2 milje guzica, to znači da se svaka 90-ta guzica bori za fotelju. S obzirom na broj fotelja, na svaku vam dolazi po 5 kandidata.

Zato ne budite ovce i zgrabite novce.

#ljubavSeLjubavljuVraća

Boli me kurac dok mi ide plaća.

Hrvoje

Pratim situaciju, kurim frku

Komentari

Reklame