autorski tekstovi Food & Drinks hrana

Pipi’s Corner: Nešto kao The TIME of my life

Ili ga voliš ili ga ne voliš, ali ono, baš nikako. No, mora se priznati, u Time se ozbiljno ulaže i ljudi se vraćaju. Baš kao i filmu. Što god zamjerali konceptu (ako vam ide na živce što se tamo fotkaju Bieber ili posvuduše), vlasniku (koji fakat zna što želi i posvećen je poslu), osoblju, ekipi na koju ćete naići u lokalu, TIME je mjesto koje ljude okuplja (a ne pušta cajke), na kojem se može uistinu dobro pojesti, u izrazito lijepom interijeru, a selekcija alkoholnih pića ili pak čajeva, serviranje, ritual ispijanja, pa svježi sokovi i vina, oplemenjuju prostor za koji ćete, ako tamo odete, možda reći da je jet set okupljalište i ništa više. A više jest.

Što je to više?

Lokacija, interijer, usluga od dobar dan / večer do doviđenja, profesionalno i stručno osoblje (koje je možda ipak nekada preopterećeno intenzitetom i dinamikom rada, pa su ponekad vidno umorni, op.a.), kuhinja koja izbacuje stvarno dobar sushi i azijska ili fusion jela koja, lajkali ih vi ili ne, su jako dobra.

ps.objavili su oglas za više radnih mjesta, pa bilo da je riječ o sezonalnosti ili svjesnosti menadžmenta – bravo za tim.

Što je posebno?

Nikad, a ma baš nikada od osoblja nisam čula pogrdne komentare na ugostiteljske objekte, kolege u susjedstvu. I to je rijetkost. Posebno za hrvate.

Kada u Time na klopu i što naručiti?

Ako dođete za vrijeme ručka, ugodno će vas iznenaditi cijene i imat ćete priliku posjeti jednostavni, u isto vrijeme ukusni ručak za cca 70 do 100 kuna. Posluga je brza i stižete se vratiti na posao. Primjerice, aktualni sushi omakase tempura lunch menu, s uključenom miso juhom je 95 kuna, a moj favorit je salata s lososom i quinoom, a juhica koju slijedi confit pačjeg batka uz spicy soba rezance je idealan ako ste gladni i treba vas nešto zagrijati.

Afterwork obrok ili večera može biti brzinska, a možete uživati u slijedovima i sparivanju s vinima. Prijedlog – redoslijed jela ipak složite sami, a za sparivanje s vinima se možete konzultirati s konobarom, ako mu niste vični.

Predlažemo da za početak naručite npr sushi zalogaje, prema osobnim preferencijama. Čak i ako niste od sushija, kušajte barem dva tri, jer uistinu ozbiljno konkuriraju za najbolji u gradu. Uz sushi možete piti sve što vam paše, čaj, sake, vina, mjehuriće (u visokim čašama, da ne bi bilo zabune). Zatim se iz sushi bara prebacite u kuhinju ili naručite neku od juha ili toplih predjela. Gyoza time – japanski specijalitet punjen svinjetinom ili piletinom, u Timeu biram prve, a potom tempura od kozica. Spring rolice punjene patkom su mi senzacionalno dobre. Odlično pripremljeno meso, masnoća prožeta aromama začina, slasno i potpuno, ma gotovo kao da je glavno jelo u pitanju. Poziva na neprimjerenu konzumaciju prostoru – primiti prstima uz topljenje sokova u ustima koji se cijede po tanjuru i niz prste… i jako dobro paše uz pjenušac koji služe. Od glavnih jela ponavljala sam tuna steak ili losos, ali uglavnom kao samostalno jelo nakon miso juhe. I svaki put je bilo tehnički bez greške, od dobrih namirnica i prezentacijski (uglavnom) jako lijepo.
Svojedobno me, po otvaranju i novoj karti, bio oduševio pork bun (kineski snack siu bao, priprema od sporo kuhanog carskog mesa) i Black cod (kokot kažu, na hrvatski) koji je mariniran u slatkom miso umaku i zapečen. I završavam s famoznim sladoledom od predrage mi Amadei čokolade kojeg spravljaju uz pomoć tekućeg dušika, tako da ste glavna zvijezda u restoranu (skoro kao Bieber). Kremast je i kratko traje. Konzumacija trenutna, garantirana.

Ja se u Time vraćam. I nebriga me za grintavce. Tu se stvarno dobro jede.

ps. vina ostavljam bez recenzije jer se vraćam na popravni rok (uglavnom čaša, dvije pjenušca, uz odabir laganijih crvenih)

I u ime naslova, za sve ljubitelje/ice:

Komentari

Reklame