Aktualno inmediasres POP COOLTURA teatar

Glasovi za ženska prava i pitanja pobačaja

Mlada radnica Hete, protagonistica drame Cijankalij §218, je mrtva. Hete je podlegla posljedicama nestručno provedenog ilegalnog pobačaja. To je svršetak drame Cijankalij §218. Ali ovo nije svršetak Montažstrojevog projekta.

U nastavku projekta Montažstroj će propitati vezu proleterske tragedije iz Weimara iz 1929. godine s Hrvatskom 2017.

Objavom dodatnih sadržaja projekta Montažstroj povezuje prošlost s našom društvenom stvarnošću. Od danas su na stranici cijankalij.montazstroj.hr dostupne video izjave glumaca koji su sudjelovali u projektu. Trinaestero izvođača priključili su se projektu kao umjetnici, ali i kao građani koji smatraju da je pitanje pobačaja tema o kojoj moramo voditi dijalog, koliko god to ponekad bilo teško i naizgled nemoguće.

Treba li pobačaj biti zabranjen? Što donose zabrane pobačaja? Smije li pobačaj postati roba na crnom tržištu? Jesu li žene samo inkubatori za jačanje nacije? Kako podizati djecu bez doma i posla? Upravo su se s ovim pitanjima suočili glumci i autorski tim projekta u procesu nastanka audio drame Cijankalij §218.

Video izjave glumaca poziv su na razmišljanje i zauzimanje stava o ovom važnom društvenom pitanju.

Video sadržaji su reakcija na raspravu o pobačaju u našoj svakodnevnici. Oni su ujedno i najava za javni događaj Ljubav & ekonomija, koji će se održati 11. lipnja 2017. godine u Kinu Tuškanac u Zagrebu.

Ljubav & ekonomija  je dokumentarni performans koji će vas povesti na povijesno putovanje od Weimarske Njemačke do Hrvatske danas.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame