Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA

Lana Del Rey feat Weeknd: Lust For Life – za kinky Twin Peaks nostalgičare

Nema veze s Iggyjem Popom i njegovom žudnjom za životom. Ali kao što klasik Amy Winehouse nije imao glazbene veze s klasikom AC/DC “Back In Black” i svijetovi su ih odvajali, postojala je neka mračna poveznica ne samo u naslovu. Pjesme su koincidirale svojom snagom. I onim što se događa iza zavjesna atmosfere. Njihov mrak.

Lanin retro downtempo i zagasito šaptanje zvuči vrlo primamljivo i zavodljivo još uvijek, istovremeno izrazito kinky i opasno. A opet budi znatiželju. Kao labirint u kojem očekujete svakojaka sranja ako uđete, ali svejedno ne zadržavate korak već, dapače, kročite znatiželjno. Jer će bit uzbudljivo. Izazov kojem je teško odoljeti.

Komercijalni moment uvrštavanja trenutno aktualnog piskutavca Weeknda apsolutno je razumljiv, no Lanina Twin Peaks moment je zavodljiv sve do refrena kad piskutavi mulatov eho poništava tu maglovitost i magnetičnost.

“And the lust for life keeps us alive…”. Ona u crvenoj haljinici da. Ona s likom u travi uz peace sign, come on, don`t fuck wit us. (JA)

6/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame