Aktualno inmediasres POP COOLTURA Zabava

TV Cigla: Izborna norijada

Najveća TV tuga proteklog je tjedna da je legendarni kvizaš Mirko Miočić POTJERAn s ovog svijeta.

Tužno je bilo i gledati rezultate prvog kruga izbora u nekim gradovima (pa i općinama), iako su ankete vrlo dobro prognozirale rezultate. Može li se ljudima pamet prosvijetliti za 2 tjedna? Teško, tko je jamio – jambio je (nije tipfeler!). Izgleda li vam sve kao nastavak srednjoškolske norijade? Iako je najzasluženije da je „ponorila“ cijela Rijeka, nakon osvajanja nogometnog prvenstva!

U odličnoj „Nedjeljom u 2“, na sam izborni dan, ne zna se tko je bio bolji – voditelj Aleksandar Stanković, koji je u par navrata podsjetio i na svoje bogato zboraško iskustvo te time i suvereno baratanje temom, ili gost, maestro Vladimir Kranjčević, koji se, nakon bogate karijere, trajno umirovio. Neki drugi „Dirigenti i mužikaši“ nastupili su kasnije, a HTV2 odlično je izabrao film za izbornu noć – „Vatromet taštine“. Nešto slično valja napraviti i za 2 tjedna. 

Svojevrsna kandidatura za izbore su i novih 10 kandidata i jedna kandidatkinja u “Ljubav je na selu”. Sudeći po ponuđenom na političkim izborima, možda najviše pisama dobije kandidat koji je izjavio da ne voli kad su žene „ANORGANTNE“? Možda je vrijeme za novu emisiju – „Mržnja je u gradu“?

Dokumentarac tjedna je „Film… moja ljubavnica“ Stiga Björkmana o genijalnom Ingmaru Bergmanu, najviše kroz prizore sa snimanja njegovih filmova, i izvrsne, ali samo glasovne opaske režisera kao što su: Woody Allen, Bernardo Bertolucci, Martin Scorsese, Lars von Trier. I fenomenalnu Liv Ullmann. U međuvremenu i dalje uživamo u prikazivanju nekoliko bergmanovih filmova tjedno, na HTV 3.

Kontroverze oko „Hoda za život“ možda budu tema za iduću emisiju „Petog dana“, a u zadnjoj je jedna od tema bilo i još jedno papino „miniranje“ Međugorja. Novo ime u emisiji je Aleksandar Musić. Moderator emisije Boris Jokić na početku je rekao da je Luka Popov iz osobnih razloga odlučio napustiti emisiju i da je svima žao od toga. Iako je Musić u prvoj emisiji bio solidan, velika je šteta što u emisiju nije vraćen odličan Antonio Šiber! A „na neki način“ bi Jokiću trebalo ukazati da prestane koristiti tu poštapalicu, na neki je način već užasno dosadna!

Darko Ciglenečki

TOP 3 TV:

Peti dan (HTV3)
Nedjeljom u 2 – Vladimir Kranjčević (HTV1)
“Ljubav je na selu” (RTL)

Soundtrack uz čitanje kolumne: 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame