Celebrities DOP TV Glazba inmediasres POLITIZAM showbiz Zabava

DOP TV Live: U2 – The Joshua Tree 2017

U nedostatku recentnih boljih albuma i radova, najveći stadionski rock event na svijetu posegnuli su za slavljem trideset godina od objavljivanja jednog od njihovih najboljih studijskih radova, ujedno i jedne od najbitnijih rock ploča Osamdesetih – The Joshua Tree. Originalno objavljen 1987. album je bio kultni i instant klasik prepun pjesama koje će činiti razliku i baciti drugačije čitanje dotad socijalno svjesnog i buntovnog irskog rock benda.

Where The Streets Have No Name, I Still Haven`t Found What I`m Looking For, With Or Without You kao najpoznatiji hit singlovi, ali jednako tako i one preostale teme – Running To Stand Still, Exit, Bullet The Blue Sky, In God`s Country, One Tree Hill, Trip Through Your Wires, Mothers Of Disaperear…

Humane i ljudske priče pune velikih pjesama. Albuma nakon kojeg su U2 kročili na poziciju jednog od najvećih bendova povijesti rock and rolla i odvojili se iz ralja Osamdesetih i mrtve utrke sa Simple Mindsima kao tadašnjim generacijskim pulenima. Ono što nisu rekli je kako imaju još bar dva takva veličanstvena albuma – breakthrough Achtung Baby i ono što je slijedilo kao kombinacija live snmaka i studijskih road tripova po Americi – Rattle And Hum. U to vrijeme politika su bile njihove pjesme.

Ove godine krenuli su na limitiranu svjetsku turneju na kojoj će promovirati i slaviti pjesme s tog albuma da ne izgube draž i zvuče kao u naponu snage. Na žalost, zaobilaze Lijepu Našu, ali ne mari, imamo Thompsona. Je li im uspjelo putovanje vremenom provjerite iz ove HD snimke.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame