film inmediasres POP COOLTURA

Smrt Rogera Moorea, najuglađenijeg Bonda

Britanski glumac Roger Moore (89), najpoznatiji po ulozi James Bonda, preminuo je nakon kratke borbe s rakom u Švicarskoj.

Ako se za ikoga može tvrditi kako je tipski sjeo u neku ulogu koja mu je zapečatila i obilježila karijeru onda je Roger Moore eklatantan primjer takve “zamke”. Bond, James Bond je izgovarao s martinijem shaken not stirred.  Prvi film u kojem je Moore glumio Bonda bio je Live and Let Live iz 1973. godine, a slijedili su The Man With Golden Gun (1974.), The Spy Who Loved Me (1977.), Moonraker (1979.), For Yours Eyes Only (1981.), Octopussy (1983.) i A View to a Kill (1985.). Sir Moore je ulogu najpoznatijeg britanskog špijuna igrao u 7 službenih Bond filmova, jednako kao i Sir Sean Connery s tom razlikom da se posljednji naslov u kojem je poznati Škot utjelovio Bonda, Never Say Never Again iz 1983., ne smatra dijelom službenog kanona.

Sjećat će ga se kao najgospodskijeg i najuglađenijeg Bonda, a osim Bondiana, Moore je bio relativno poznat je i po ulozi Simona Templara u TV seriji Svetac koja je bila preteča njegovoj Bond karijeri.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame