inmediasres Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA

DOP Specijal – postizborno trančiranje: SDP – stranka impresionističkog profila

Ova je stranka zadržala, zapravo, samo svoju utvrdu u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, dok je svugdje drugdje pokazala katastrofalne rezultate. SDP je uspio osvojiti samo 3 županije i 5 većih gradova.

Naime, ispraženjeni od Milanovićeve ionako lažne i isprazne retorike koja ih je ideološki razbacala od krajnje desnice (Baldasar) do neoliberalizma i libetarijanstva, stranka se prilično pogubila i izgubila profil bljedunjave, lažne socijaldemokratske opozicije koja dolazi na vlast samo kad HDZ to želi i kad HNS i drugi ‘partneri u koaliciji’ imaju potrebu uhljebiti svoje ljude po ministarstvima, kojeg je marljivo uzgajala još od vremena Ivice Račana.

Račanovo odlučno ‘možda’ zamijenilo je Milanovićevo odlučno ‘naprijed’ na rubu provalije i SDP se, doista, odlučio na taj konačni korak izborom nedoraslog dripca Bernardića, koji na pitanja novinara često odgovara lakonskim ‘aha’ ili raspreda na Markove konake, kao da pripovijeda basnu, samo bez poante na kraju.

Bernardićeve potentne komunikacijske sposobnosti usporedive jedino s ‘Kišnim čovjekom’ u izvedbi fenomenalnog Dustina Hofmanna, koje je potkrijepio i vlastitim cvrkutanjem po društvenoj mreži ‘Twitter’, odvele su SDP u status stranke na zalasku, koja ne uspijeva održati ni nekadašnji imidž ‘poštene stranke radnika i seljaka’, a svojim pseudo-liberalizmom ne uspijeva zadovoljiti normalne liberale ili liberatarijance, koji će se ipak prije okrenuti HNS-u, Mostu ili Pametnom.

Jan Klasinc

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame