autorski tekstovi KOLUMNIZAM

Pamtite imena

Screenshot Youtube

Manchester, grad koji je dao svijetu Oasis, Joy Division i mnoge druge grupe, postao je žrtvom terorističkog napada u ponedjeljak na koncertu Ariane Grande. Mjesto na kojem se tisuće klinaca zabavljalo, u sekundi je pretvoreno u kaos. Svijet je ostao u šoku.

Kako to obično biva, mediji su na lešinarski način krenuli u borbu za klikove objavljujući slike i videa sa koncerta za vrijeme i nakon detonacije. Dobili smo vijest o broju poginulih, ozlijeđenih i nestalih. Dobili smo izjave raznih svjedoka, policajaca i raznih državnika. Ekspresno smo saznali ime idiota koji je detonirao bombu, njegovu čitavu biografiju, njegove korijene, korijene njegovih roditelja.

No u ovom tekstu ne mislim spominjati ime i prezime jebenog kukavice koje se skrivao iza svoje bolesne ideologije i Alaha (kakvog ga je on vidio). Ovdje ne želim pisati brojke ili statistike jer iza tih brojki stoje imena i prezimena, prošlost koja je postojala, sadašnjost koja je prekinuta, budućnost koja je mogla biti.

Georgina Bethany Callander imala je 18 godina. Simpatična klinka zaraznog osmijeha jedna je od žrtava terorističkog napada.

Saffie Rose Roussos, osmogodišnja djevojčica najmlađa je žrtva. Bila je na koncertu sa majkom i sestrom.

Usprkos panici i strahu, tračak nade u čovječanstvo ukazao se u liku beskućnika Chris Parkera koji je priskočio u pomoć djevojčici koja je ostala bez obje noge, a zatim je pokušao spasiti ženu koja je preminula na njegovim rukama.

Jebo te pacifizam, idiotima, koji imaju „muda“ ubiti dijete, treba spičkati metak u glavu. Bacit bombu, gonit bandu.

A kaj se tiče žrtava, pamtite imena.

Hrvoje

Pratim situaciju, kurim frku

Komentari

Reklame