Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA Zabava

Harry Styles: Harry Styles – temelji za novog Robbieja Williamsa

One Direction ključan je boy bend ovog desetljeća, predstavljavši novi val opsjedačke opsesije pop zvijezdama među mladim djevojkama i onaj bend koji je beskompromisno ugađao svima u cilju prikupljanja što većeg prihoda. Ta glazba nije predstavljala članove benda, već je bila pomno konstruirana od strane diskografske kuće gdje su Styles i društvo služili kao promotori i medij njezine prodaje.

Prateći trend ostalih teen pop izvođača, koji tijekom vremena odbacuju prijateljski nastrojenu glazbu u korist tradicionalnijeg pop izražaja, One Direction su se razišli u pohodu na vlastiti uspjeh. Ne može se zanijekati kako su sva petorica, kao članovi benda, dobili iznimne privilegije poput mnoštva tekstopisaca i producenata na dohvat ruke te ono najbitnije, platformu za širenje individualnog rada u budućnosti. Većina takvih mladih izvođača, u prilici brisanja postojećeg identiteta, odlučuje se na uranjanje u EDM i Hip Hop utjecaje, atmosferske melodije i seksualne aluzije u tekstu, no Harry je imao drugačije planove, on je htio biti rock zvijezda. 

Dobrodošli u ‘Harry Styles’, istoimeni mu prvijenac koji nas uvodi u njegov svijet glazbenih aspiracija  i želja. Album je sastavljen od poprilično osobnih priča i događaja, koji kroz varirajuću uspješnost uspostavljaju vezu sa slušateljem. Tematski se posjećuju bivše ljubavi, prebrođuju traumatski događaji te se aludira na moguće probleme s opojnim sredstvima, što se čini poprilično dobro, no album je ispunjen neinteresantnim detaljima koji često dolaze u pratnji dosadne instrumentacije koja zvuči kao ono što ti tata vjerojatno sluša u autu na putu za posao.

No, niti to ne može odvratiti od činjenice kako ovaj album uspješno polaže temelje za mladog kantautora i odlučno iskazuje stav koji je kod stvaranja glazbe prijeko potreban. Postoje trenuci koji su blizu savršenstva, poput čarobne ‘Sign of the Times’ te slatke ‘Sweet Creature’, upravo zato što su neizmjerno iskrene i emotivno nabijene. Styles većini pjesama daje svu svoju dušu, što je očigledno iz izvedbi, te ih uzdiže tamo gdje možda ne bi trebale biti.  Sve u svemu, ovo je uspješno djelo vrijedno pažnje, iako ponekad postaje žrtva vlastite ambicije. (Domagoj Jurić)

6/10

+ Meet me in the Hallway, Sign of the Times, Sweet Creature, Kiwi, Carolina, Ever since New York

– Woman

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame