Glazba Kritike

Nola: Negdje između – akustična pop romantika

Kod Nole ništa novo, bio bi najkraći opis šest pjesama okupljenih na EP-ju nazvanom „Negdje između“. To u slučaju grupe Gabi i Marijana Jelenića nikako ne predstavlja lošu vijest, već upravo ono što su njihovi štovatelji očekivali i priželjkivali.

Na aktualnom materijalu tako ih ponovno nalazimo u pozitivnom, romantičnom i blago sanjivom izdanju, uz Gabin topli i snažni vokal praćen akustičnim popom inspriranim nekim davnim vremenima i zvukovima. Istini za volju, emotivno teške godine koje su spominjali u press releaseu ostavile su traga pa „Vratio si me“ i „Drukčije“ zvuče sjetnije, čak i mračnije od Nole na kakvu smo navikli, posebno u a capella verziji ove druge.

U naslovnoj i najboljoj pjesmi evociraju komercijalnije trenutke Margo Timmins i kultnih Cowboy Junkies, dok aranžerska rješenja u „Sve bi bilo lakše da je ljeto“ 60’s utjecajima pridodaju i britansku folk-rock tradiciju.

Kao i skoro svaki od njihovih albuma, „Negdje između“ sadrži jednu od onih pjesama koje će vam, htjeli to ili ne, „zaglaviti“ u mislima već poslije prvog slušanja –  zahvaljujući stvarno neodoljivoj melodiji i efektno ubačenom zviždanju, „Moj svijet“ ima sve što je potrebno da dosegne „klikanost“ i slušanost najvećih im uspješnica „Dio tebe“ i „Iznad oblaka“! (Vedran Harča)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame