Glazba Kritike

Death Grips: Steroids – kaotična i sjajna rap experimentala

Godinu dana nakon izdaje posljednjeg albuma ‘Bottomless Pit’, Death Grips, kalifornijska eksperimentalna hip hop grupa, izbacuje novi kaotičan EP/mix/playlistu kojim podiže razine uzbuđenosti u susret premijernom zagrebačkom koncertu na nedohvatljive razine.

Steroids je potpuno neodređena stvar, nedefinirana, gdje nisu uspostavljene nikakve granice, predstavljajući povratak na stariji, produkcijski neuređeni materijal benda. Radi se o singularnoj pjesmi koja se rasteže na 22 minute noise rap mazohizma. Ta jedna pjesma je zapravo EP koji sadržava, po mom mišljenju, 6-7 pjesama koje predstavljaju različiti spektar glazbenih ideja koje bi mogle završiti u konkretnijem obliku na budućem albumu.

Stilski se radi o mučenom i uvrnutom minimalizmu, prezentiranom na ritmično kaotičan način. Zanimljiva stvar je da, usprkos bučnom, odbojnom, ponekad odvratnom instrumentacijom, bend uspijeva zadržati potrebnu pop privlačnost koja im dozvoljava konstantno privlačenje novih slušatelja koji bi htjeli proširiti i razviti vlastiti glazbeni ukus.

Za fanove ovo je genijalan podsjetnik na njihovu mogućnost i raspon, kao i razlog za razvijanje optimizma oko novog albuma. Novi slušatelji, pripremite se, skupite hrabrost i pritisnite play. (Domagoj Jurić)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame