Glazba inmediasres POP COOLTURA Zabava

Green Day & Rancid uskoro punkaju i rasturaju Ljubljanu

Lublana više ni bulana, jer 06. lipnja u dvoranu Stožice stiže ultimativni punk rock paket iz Amerike. U sklopu turneje Revolution Radio Tour  zvijezde novog punka Green Day slave 30. obljetnicu djelovanja studijskim albumom ”Revolution Radio”  i zajedno s mnoštvom fanova razvaljuju na velikoj svjetskoj koncertnoj turneji. I pritom nisu sami nego im se priključuju street i oi punkerske legende Rancid.

Kalifornijski trio Green Day je u svojoj dosadašnjoj karijeri objavio 12 studijskih ploča i prodao 85 milijuna primjeraka albuma, upravo je završio svoju sjevernoameričku turneju Revolution Radio Tour, a nastavlja je u Australiji i na Novom Zelandu, a zatim i u Europi na najvećim festivalima.

Set lista je sastavljena od najvećih hitova među kojima su: Know Your Enemy, Holiday, Boulevard of Broken Dreams, Hitchin’a Ride, Basket Case, Longwiev, She, When I Come Around, American Idiot, Good Riddance (Time of Your Life), Bang Bang,  Still Breathing…i tako dalje u dva i pol sata seta vožnje kroz sve periode karijere.

Green Day su dobitnici mnogih prestižnih nagrada među kojima se nalaze Grammy, Billboardove nagrade, MTV i AMA nagrade. Kao najmlađi su bend 2015. godine primljeni u Rock’n’Roll Hall of Fame gdje se nalaze u društvu najvećih glazbenih zvijezda. Nositelji su laskavih priznanja Q Awardsa za ‘Najboljeg koncertnog izvođača’ te nagrade glazbenog časopisa Kerrang! za najbolji glazbeno–scenski spektakl na kojem su publiku oduševili osim sa scenskim nastupom i s brojnim svjetlosnim efektima, vatrometom i pirotehnikom, a za nadolazeće nastupe imaju brojne kreativne ideje, među kojima se nalazi i nepogrešivi ružičasti zec koji je ujedno i maskota skupine

O utjecaju Rancida na punk scenu od vremena kad su kao ulični punkeri činili nastavak punk ekspanzije s Epitaph etikete do zadnjih desetak godina suvišno je dodatno nagovarati, no Tim, Matt, Lars su ulični bombaši koji najavljuju novi album “TroubleMaker” kojim ne pristaju posustati.

Punkeri balkanskih zemalja nemate izbora nego biti u Ljubljani u zadano vrijeme na zadanom mjestu.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame