Glazba Kritike

The A: Pusti me van – ležerni funk stereotip

‘Pusti me van’ novi je singl zagrebačkog benda ‘The A!’ koji nas uvodi u nedavno objavljeni dvostruki album ‘Stereo’. Pjesma prati ideju o bijegu iz perpetualnog, rutinom ispunjenog svijeta te o borbi protiv stanja misli koji nam takav život dozvoljava.

Radi se o poprilično ležernoj, osunčanoj pjesmi, koja ljetnim štihom potiče stvaranje sreće u slušatelju. Funk je očigledno koristio kao glavni izvor inspiracije što je obogatilo pjesmu, dajući joj neodoljiv kolorit i čar. Također je pohvalan i poziv na ples koji je nužan u trenutnoj stvarnosti opisanoj u djelu.
Bunt protiv općih nepoželjnosti je prijeko potrebno oružje koje umjetnost, kao cjelina sa svim svojim medijima, mora pametno utilizirati kako ne bi došlo do zasićenja poprilično često korištenom tematikom.

To je glavni problem pjesme, koja iako glazbeno zadovoljavajuća, ne dovodi ništa novo na stol, ne potiče slušatelja na određenu promjenu već uglavnom služi kao pozadinska glazba gdje poruka ne uspijeva izbiti na površinu. Potencijal ideje se ne ispunjava putem nedorečenog teksta, gdje neodređenost spriječava izražaj determinacije i strasti prema ispunjenju cilja, bilo kod izvođača ili slušatelja.

Ukratko, iako se ne uspostavlja evolucija niti potiče revolucija, ovo je zadovoljavajuća, slatka pjesma na koju bi trebali, uz velike želje, često plesati ovo ljeto. (Domagoj Jurić)

6/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame