autorski tekstovi Celebrities inmediasres KOLUMNIZAM mediji POP COOLTURA Zabava

TV Cigla: Twin Peaks ne zvuči poznato?

Uskrsnuće Twin Peaksa u trećoj sezoni zasad je TV događaj godine („American gods“, „Handmaid’s tale“ i druge serije malo će pričekati na osvrt). Pravi fanovi i znalci cijele Lynchove karijere mogli su pretpostaviti da će dobiti nešto novo, neočekivano, suludo, a ne puku kopiju i reciklažu serije od prije četvrt stoljeća. I to je David Lynch upravo i isporučio. Maestralna 4 sata uvoda, još nas čeka 14, ponedjeljak navečer pretvara se u TP day! Mljac!

Fernandu Alonsu ipak se nije do kraja isplatio vozački izlet u trku „500 milja Indianapolisa“. Njegov McLaren u Formuli 1 ide loše, jedva završavaju utrke, a nisu još osvojili ni bod. I što se opet dogodilo Alonsu – kvar na motoru, pred kraj utrke u kojoj je i vodio u par navrata. U Monacu bi možda uspio završiti, pa i u bodovima. Ovako je dvostruki trijumf Ferrarija obilježio nedjeljni vozački dan (Vettel presretan pobjedom, Kimi, s pole positionom nakon „samo“ 9 godina i nije, naravno da je očekivao više), kao i Hamiltonove loše kvalifikacije, koje mu nisu davale puno šansi za vrh. Takuma Sato kralj je Indianapolisa. Sjeća li ga se itko iz F1?

„Peti dan“ prekrojili su lokalni izbori, nakon Luke Popova (pljesak!) u studiju više trajno nema ni Rade Borić (šmrc!), prošla je na lokalnim izborima u Zagrebu. Na sličan način već neko vrijeme na HTV-u nema ni „Malih noćnih razgovora“, pitanje je hoće li ih biti nakon 2. kruga lokalnih izbora, Milana Vuković Runjić je na listi dosadašnjeg gradonačelnika, a Daniel Rafaelić u međuvremenu je potvrđen za ravnatelja HAVC-a. A uskoro će i famozna „ljetna shema HTV-a“, kad se puno toga gasi, do rujna. 

I na Novoj TV također – „Tvoje lice zvuči poznato“ završilo je, pobjedom Nives Celzijus. Čini se da im ipak nije trebao ovaj izlet u emitiranje u prvom dijelu godine, što znači da bi do kraja ove mogli imati još jedan show, u „regularnom“ terminu, najesen. Pitanje je – s kojim kandidatima, kad je ovo izdanje bilo najmanje „zvjezdasto“. Bilo je puno kontroverzi, čak i puno zanovijetanja fanova oko bodova od strane žirija, favoriziranja nekih kandidata. Hoće li u narednom izdanju show uopće imati istog sponzora, kojem je bankrot – sve izvjesniji?                         (Darko Ciglenečki)

TOP 3 TV:
Twin Peaks (HBO)
500 milja Indianapolisa (Arena sport 2)
TLZP (Nova TV)

Soundtrack uz čitanje kolumne: 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame