Glazba Kritike POP COOLTURA Zabava

Prophets Of Rage: Unfuck The World – konačno serious shit & trag supergrupe

Nakon prve stvari Prophets Of Rage onoga što na papiru zvuči kao opaka supergrupa, spojena od timebombi RATM instrumentalista, verbalnog preachera Chucka D. iz Public Enemyja i naduvanog nazalnog kmečavca B Reala iz Cypress Hilla, zazvučala je daleko više gažerski i otužno nego je to njihovo korijenje dalo slutiti. Koncertni nastupi su ostavljali sumnje da nije samo jednosezonski koncertni hir gažera u nedostatku autorskih materijala. Pa će obraditi svoje najveće hitove i u nedostatku zajebanog miccheckera Zacka De La Roche opravdati svoju revolucionarnost s dva gostujuća MC-a.

Trumpova Amerika ih je narajcala na glazbenu reakciju. I sve što recikliranje i pokušaj s prvom stvari nije bio, nadoknađuju bombetinom genijalnog naslova “Unfuck The World” koja će ujedno sloviti i kao najavni singl debitantskog albuma najavljenog za 15. rujna ove godine.

Ovo je daleko konkretnije. Strašan ritam, svi neobuzdani rageovski momenti ritam sekcije i ludilo Morellovih zvukova dobili su potrebnu dinamiku i lirsku agresiju, konkretno nezadovoljstvo uz fantastičan it moment i riff stvari, a nadasve proaktivan kolaž video smontiran od strane vječnog im frendera Michaela Moorea. Sad ovo ima smisla drukati i skakati na Šalati krajem lipnja ove godine. Više nije bliže gaži nego realnom superbendu. (JA)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame