Glazba Kritike

Lidija Bačić Lille & Luka Basi: Solo – za bušenje takvog dna je potrebno extra svrdlo

Lidija Bačić donedavno nije imala nadimak Lille. Bila je samo Lidija Bačić. Djevojka bojnih grudi, cca četvorke. O čijim se glazbenim izletima malo pričalo. Iako je pjevačica. Nego o njenom seksipilu i erotskim konotacijama svakog spota u kojem se svlači do vrućih hlačica. S muških se pozicija komentira onaj požudni dio, s ženskih joj se pak lakše bilo nadjenuti epiteta poput onog kakav joj je naslov posljednje solo stvari “Glupačo moja”, ljetnog hita, kako si ga sama potpisuje. I sad je svijet u čudu. Što joj to Lille znači? Prava enigma.

Nedugo nakon solo stvari ušla je u duet s jednim od post Jole ergele “pjevača” folk motiva i balkan beat motiva. Ono što su im tekstualno napisali provjereni shitmaker Fayo i glazbeno servirali produkcijska ekipa još je jedan prilog istraživanju ruda i nafte na Jadranu obzirom da im za bušenje takvog dna trebaju ekstra svrdla. Folkerski motiv, jednako neinventivan spot u kojem ekipa momaka dotjerana i motivski najbliža onome što bi predstavljali trojčeki opslužnici Tine Katanić poskakuju na haklu dok im jebozovna Dalmošica okrenutih leđa pokušava pripjevavati uz folkerski dub.

U pjesmi o dva samca koji se na žalost nisu krknuli zavezavši užad na kamenje od sto kila pa skočili s pramca. “Malo crvenoga ruža/uzmi sve što život pruža, udaram po piću/nove zore sviću” kaže podšišani u poderanim hlačama dok se facijalno krevelji na haubi auta, a onda mu se ona na refrenu pridruži da “popit ćemo sve ove noći što toči se i što se ne toči”. Jedino što vas poslije spota treba zanimati je kako Lidiju nagu imati. Dok se ne uvede inkvizicija opet i ne uveze porez na retardšund, dotle bi Lidiju bilo korisno obeščastiti kako bi dobila na izvođačkoj vrijednosti. U ime oca i sina i Duha svetoga, za ovo bi trebalo ić bos pentrat se do vrha Međugorja, nešto bi se ukazalo 200%. I tako dalje. Čudo nečuveno. (JA)

1/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame