DOP TV Glazba Kritike POP COOLTURA

DOP TV Live: Death Grips @ Zagreb/Tvornica – rap noise umorstvo najstrašnije

Ovako izgleda apokalipsa.

Minimalistički udar rap noise asteroida sastavljenog od samplera, bubnja i glasa MC projektilanta iz Sacramenta. Koji su svoj hype pred rasprodanom Tvornicom smoždili u sat vremena nastupa nakon čega vam ništa neće biti jasno. Odakle? Ni zašto?

Kako je moguće da kombinacija Killdozera, Sun Ra, Lightning Bolt, Daleka, TV On The Radio, Throbbing Gristle, Bad Brainsa i inih eksperimentalno avagrandnih bukača na rap principe ritmiku i zvučne udare uspijevaju garnirati toliko bradatu i hipstersku publiku i da njihovo kakofonično probijanje zvučnih zidova u agresivnim sound atakiranjma ima toliki masovni odgovor u skakanju cijeli koncert.

Komunikacije nema. Kratko je. Srezano na osnovne dijelove. Groteskno puno buke. Sumanuta sonična kombinacija rapa, dubstepa, reggaea, noisea, punka, hard corea, metala djelovala je na momemte najubitačnije na svijetu, na momente neprobojno, na momente savršeno razumljivo.

Sve je unutra. Get Got. No Love. Fucking. Footage. Guillotine.

I Zagreb je pokoren. Imaju nove heroje. Pitat ćemo ih za zdravlje kad usmena predaja splasne. I kad doznamo od čega su tvoreni ušni bubnjići udarača ovog tipa. (JA)

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame